8 toffe games voor je smartphone of tablet

© PXimport

8 toffe games voor je smartphone of tablet

Geplaatst: 4 juni 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Maikel Dijkhuizen

We hebben weer de beste 8 game-apps van de afgelopen weken voor je op een rij gezet. Pak je smartphone of tablet er dus maar bij, en veel speelplezier!

Assassin's Creed Pirates

Prijs: € 4,49

Sinds 2007 is Assassin's Creed een bekende naam in de game-industrie. Onlangs kwam er een volwaardige game-app van de serie uit. In dit spel kruip je in de huid van een jonge kapitein die de piraten te slim af probeert te zijn. Met als resultaat spannende zeegevechten. Door je schip en bemanning uit te breiden, ga je de strijd aan met de grootste zeeschuimers van de Caraïben.

Met behulp van virtuele knoppen op het scherm bestuur je het schip en open je zo nodig het vuur. Hoewel Assassin's Creed Pirates (Android) een zeer vermakelijk spelletje is, verschilt de gamebeleving wel met die van zijn grote broers op de pc, PlayStation en Xbox. De verhaallijn van de game-app is namelijk minder gevarieerd en speelt zich uitsluitend op zee af. Desondanks is Assassin's Creed Pirates voor smartphone- en tablet-begrippen (dankzij de grafische hoogstandjes) een game om je vingers bij af te likken.

 

© PXimport

Motocross Meltdown

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Lijkt het je wel wat om lekker een rondje te crossen op een motorfiets? Dan is Motocross Meltdown (Android) precies iets voor jou. In dit spel ga je de strijd aan met een (online) tegenstander waarbij je probeert om als eerste de eindstreep te halen. Daarnaast zijn er ook zogeheten freestyle-evenementen.

De circuits herbergen verschillende hindernissen. Door tijdig op de actieknop te drukken voer je stunts uit om obstakels te passeren. Als je niet vies bent van een beetje spektakel, bevalt Motocross Meltdown ongetwijfeld uitstekend.

 

© PXimport

Battle Supremacy

Prijs: € 4,49

Realistische oorlogspelletjes zijn op mobiele platformen dun gezaaid. Gelukkig verscheen onlangs het spel Battle Supremacy in de App Store. Op grafisch gebied ziet deze game er zeer indrukwekkend uit. De doelstelling van het spel is helder. Met behulp van zwaar materieel probeer je samen met je kameraden in een open wereld een vijandig leger uit te schakelen.

Hiervoor heb je de beschikking over allerlei tanks, schepen en vliegtuigen. Zodra je de besturing eenmaal onder de knie hebt, geniet je tijdens dit spel van landschappen, spectaculaire ontploffingen en uitdagende gevechten. Battle Supremacy bevat een verhaallijn en online multiplayer.

 

© PXimport

Dream of Pixels

Prijs: € 2,69 (iOS), gratis (Android)

Wie zich prima kan vermaken met een spelletje Tetris, beleeft zeker ook veel plezier aan Dream of Pixels. Met deze game speel je Tetris in feite omgekeerd. In plaats van vallende blokjes de juiste plek in het bouwwerk te geven, probeer je de gevraagde figuren uit de constructie te beitelen.

De kunst is om ervoor te zorgen dat je het bouwwerk tijdig afbreekt. Wanneer de blokjes de onderkant van het scherm raken, heb je verloren. Leuk is dat je verschillende spelmodi in Dream of Pixels kunt vrijspelen, waardoor het spel garant staat voor uren spelplezier.

 

© PXimport

Mega Jump 2

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Mega Jump 2 is een komisch spelletje met een lage leercurve. Net als in deel 1 is het de bedoeling om het rode wezentje Redford zo hoog mogelijk te laten klimmen. Dat bereik je door van object naar object te springen.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want je komt uitdagende hindernissen tegen waardoor een vergissing altijd op de loer ligt. De bediening is simpel, want je hoeft alleen maar je iPhone of iPad te kantelen. De speelse graphics zorgen ervoor dat je dit zeer verslavende spelletje altijd met een glimlach speelt.

 

© PXimport

Papa Pear Saga

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In het simpele, maar zeer leuke Papa Pear Saga (Android) probeer je zoveel mogelijk wortels, walnoten en pepers kapot te schieten. Je regelt dit door hoofdrolspeler Papa Pear met een kanon af te vuren. De kunst is om Papa Pear vaak te laten stuiteren waardoor je meerdere doelwitten raakt.

Via een veegbeweging op het scherm bepaal je eenvoudig de richting en schotkracht. Je mag bijvoorbeeld tien of vijftien keer schieten om het benodigde aantal punten te halen. Met Papa Pear Saga ben je wel even zoet, want het spelletje heeft meer dan honderd levels.

 

© PXimport

Doodle Kingdom

Prijs: € 1,79 (iOS), € 2,69 (Android)

Doodle Kingdom is een strategiespel waarmee je in een fantasiewereld een eigen koninkrijk creëert. Sinds de mensen van de wereld zijn verdreven maken magische machthebbers de dienst uit.

Door elementen samen te laten smelten, voeg je talloze figuren en gebieden aan het koninkrijk toe, zoals dwergen, vliegende eilanden, bliksemstralen en vissen. Doodle Kingdom is een leuk spel met de nodige diepgang. Reserveer dan ook voldoende tijd om dit strategiespel onder de knie te krijgen. Fijn is dat de game een Nederlandstalige uitleg bevat.

 

© PXimport

Ski Champion

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In Ski Champion (Android) daal je met een noodgang de pistes af en probeer je zo goed mogelijk de aangewezen route te volgen. Maak je een fout, dan is een akelige valpartij het gevolg. Via power-ups voer je de snelheid zo nodig nog een schepje op. Tijdens de afdaling verzamel je munten om extra punten te verdienen.

De bediening is niet moeilijk, want je kantelt het toestel om de skiër de juiste richting op te sturen. Hoewel Ski Champion niet over hoogstaande graphics beschikt, is het spelplezier er niet minder om.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten