8 iPhone-apps die je leven stukken makkelijker maken

8 iPhone-apps die je leven stukken makkelijker maken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 13 juli 2016 - 03:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

Patrick Rijnders

Van sommige apps in de App Store vraag je je af wat het nut ervan is. Andere apps zijn juist superhandig en maken je leven net even een stukje makkelijker. Wij hebben 8 van die apps voor je uitgezocht.

We klagen allemaal wel over hoe zwaar het leven is, maar de App Store, of all places, leert ons dat dit wel meevalt. Hier staat namelijk een groot aantal appjes die er specifiek voor zijn gemaakt om jou en je dierbaren het leven zo eenvoudig mogelijk te maken. Dankzij de vele appjes in de App Store vergeet je nooit meer iets, spreek je vele verschillende talen (of laat je jouw iPhone dit voor je doen), weet je precies hoe je bepaalde gerechten moet bereiden en ben je altijd op tijd voor je afspraken. Lees ook: Nooit meer stress met deze 5 apps.

Maar naast dit soort apps, die we allemaal wel een keer gebruiken of hebben gebruikt, is er nog een grote hoeveelheid andere apps om ons het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Deze apps allemaal bij elkaar zoeken is een schier onmogelijke taak, jammer dat daar nu nog geen app voor is gemaakt... We hebben toch een dappere poging gedaan om een aantal handige apps voor je bij elkaar te speuren. Maar de grote vraag is natuurlijk: ben jij er wel klaar voor dat je leven makkelijker gaat worden?

De beste steaks dankzij de Steak Timer.

Steak Timer

Daar sta je dan aan de barbecue. Al je vrienden en familie hebben honger en staan je op je vingers te kijken om te zien of dat vlees nu eens klaar is. Maar... moeten die steaks er wel zo donker uitzien? En echt lekker ruikt het allemaal ook niet. Zelfs de hond begint te janken en holt het huis in omdat zijn honger verdwenen is. Dan is het misschien wel een goed idee om de Steak Timer van Dostanko op je iPhone te zetten. Even aangeven hoe dik en zwaar je steak is en de timer vertelt je hoe lang deze gegrilld of gebakken moet worden. Hij geeft je een seintje als je vlees echt wel van de grill af mag en dan kan het smullen beginnen...

Slidebox

Je bent een dagje uit geweest met je familie en hebt voordat je het doorhad weer honderden foto's gemaakt. Daar sta je dan met je iPhone, want om dat nou weer allemaal te gaan lopen deleten is ook zo omslachtig. Gelukkig is er Slidebox. Met deze app open je de foto's op je camerarol en als je er een tegenkomt die je niet bevalt, dan slide je die gewoon met een beweging weg. Geen gedoe meer met een prullenbakje waar je op moet klikken en wat je dan ook weer moet bevestigen. Let wel dat je op deze manier ook heel snel je foto's kwijt kunt raken!

Een handig on screen toetsenbord van Microsoft.

Word Flow

Als we achter een toetsenbord zitten, dan kunnen we nog wel een respectabel aantal woorden per minuut halen. Maar als het op appen of gewoon iets tikken op het scherm van een iPhone aankomt... Zelfs onze kinderen doen dat sneller dan wij. Het helpt niet als je iets grotere handen hebt en als je iets wilt tikken met een enkele hand, dan duurt het helemaal een uur voordat je een coherent bericht op je scherm hebt gekregen. Microsoft heeft de oplossing met hun Word Flow toetsenbord. Dit is een alternatief toetsenbord voor op je scherm, dat je perfect met een hand kunt bedienen. Het is namelijk een toetsenbord dat rond over je scherm loopt, aan de kant van het scherm waar jij hem wilt hebben. Even oefenen met Word Flow en je zult merken dat dat toch wel heel handig (pun intended) werkt.

Rock My Run

Er zijn veel mensen die het bij het hardlopen lekker vinden om muziek te luisteren. Niet alleen is het een prettige manier om je run te omlijsten, maar het kan je ook opzwepen om nog net even dat stapje extra te zetten. Met Rock My Run wordt muziek een nog belangrijker onderdeel van je dagelijkse hardlooproutine. De app stelt namelijk een muzieklijst samen die helemaal op je hardlooptempo is afgestemd. Zo weet je zeker dat je lekker kunt rennen en dat de muziek die je luistert je ritme niet verstoort. Met deze app willen de makers weer een beetje fun toevoegen aan het hardlopen. Hiervoor zijn duizenden verschillende radiostations samengesteld met precies die muziek waar jij tijdens het joggen gelukkig van wordt.

Snapguide

Er zijn altijd van die klusjes die opeens de kop opsteken, ook al heb je er eigenlijk niet echt zin in. En dat is niet het enige probleem, want hoe voer je zo'n klusje eigenlijk ook alweer uit? Download Snapguide en je hoeft het jezelf nooit meer af te vragen. Dit is namelijk een app die je heel duidelijk uitlegt hoe je bepaalde klusjes uit moet voeren. Gebruikers van de app kunnen hier hun eigen tips aan toevoegen, om het hele proces nog makkelijker te maken. Dit is ook nog eens mooi vormgegeven allemaal, zodat je zonder problemen met je klusje aan de slag kunt gaan. Er staan naast de standaard klusjes als banden plakken ook uitgebreide tutorials op, zoals het zelf in elkaar timmeren van een houten tafel.

Geen paniek, met WifiMapper vind je altijd wel een wifi-punt bij je in de buurt.

Wifi Mapper

Ga eens een dagje uit en je ziet ze nog steeds massaal voorbij komen: mensen die zonder op hun omgeving te letten op het scherm van hun iPhone aan het turen zijn. En zijn ze dan aan het whatsappen of Snapchatten? Nee natuurlijk niet! Ze zijn aan het kijken waar ze een goed Wifi signaal kunnen vinden! Met WifiMapper weet je altijd of er een wifi-signaal in de buurt is. Zeer handig, ook omdat het een app is met historische data van hoe goed de verbinding is, waar bij komt dat de app ook nog eens helemaal up to date is. Zo kan iedereen snel stoppen met zoeken en verder gaan met appen en chatten...

ScannerPro

Soms heb je wel eens een document dat je naar andere mensen door moet sturen. Je kunt er dan wel even een fotootje van maken, maar het is misschien nog handiger om een programma als ScannerPro te gebruiken. Het document komt dan helemaal perfect op je scherm te staan, waarna je het automatisch als PDF op kunt slaan. Mooie app, dan hoef je ook niet meer helemaal naar bibliotheek of copyrette te fietsen om een scan te maken.

MagicPlan

Met MagicPlan kun je heel eenvoudig de nieuwe inrichting van je huis plannen. Het enige dat je hoeft te doen is deze app downloaden en foto's te maken van de verschillende ruimtes in je huis. De app rekent dan zelf de maten van je huis uit, waarna jij een mooie overzichtstekening hebt van hoe je huis er uitziet. Hier kun je dan in aangeven waar wat staat, en er nieuwe elementen aan toevoegen. Zo zie je mooi hoe je jouw ruimte het beste kunt gebruiken.

Dat is nog eens makkelijk herinrichten met MagicPlan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000