5 websites die iedere Linux-fan moet opslaan als favoriet

© PXimport

5 websites die iedere Linux-fan moet opslaan als favoriet

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 maart 2022 - 09:34

Aangepast: 25 november 2022 - 11:29

Justin Doornekamp

Er zijn veel Linux-websites waar je de nieuwste distributies kunt vinden en die je up-to-date houden over de laatste ontwikkelingen rond het opensource besturingssysteem. Maar je kunt natuurlijk niet alle sites in de gaten houden. Daarom selecteerden wij er vijf die je echt niet mag missen.

GamingOnLinux

Speel jij graag games, dan is GamingOnLinux een goed platform om op de hoogte te blijven over games voor Linux en SteamOS. Door de website regelmatig in de gaten te houden of door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, mis je niks rond de nieuwste games die voor Linux verschijnen en updates van bestaande spellen die binnenkort Linux-ondersteuning krijgen. 

Ook lees je recensies over spellen, terwijl GamingOnLinux eveneens alle kortingsacties in de gaten houdt. Zo krijg je altijd de beste prijs voor je favoriete games. Er wordt zelfs een database bijgehouden met gratis spellen voor Linux. 

Lees ook: Wat heb je nodig als je wilt gamen op Linux?

OMG! Ubuntu 

Hoewel het Britse OMG! Ubuntu zich vooral richt op Ubuntu, en in mindere mate op Unity en andere Ubuntu-omgevingen, blijf je toch goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Linux. Je vindt er handleidingen, desktopthema’s, gamenieuws en meer. Ook duikt het platform regelmatig in de details van de laatste updates rond Linux. Kortom: een website die je direct aan je favorieten kunt toevoegen. 

It’s Foss

It’s Foss, dat staat voor free & open source software, gaat verder dan alleen Linux en behandelt ook andere opensource tools en besturingssystemen. Op de website vind je geregeld handleidingen, gratis e-books en bovenal interessante artikelen. Hoe speel je Wordle in Linux? Welke browser is beter: Brave of Vivaldi? En wat zijn de beste opensource videoconverters? 

It’s Foss geeft je antwoord op al deze vragen. En met een community van meer dan 250.000 leden, kun je zelf ook al je vragen over Linux kwijt.  

© CIDimport

Ask Ubuntu

Als je je kennis over Linux wilt vergroten en vaker met vragen over het besturingssysteem zit, dan kun je wellicht beter Ask Ubuntu bezoeken. Deze website is speciaal ingericht voor vragen over Linux en door een grote community van gebruikers kun je er (bijna) zeker van zijn dat je snel antwoord krijgt. 

AppDB

De vraag die iedere Linux-gebruiker vermoedelijk vroeg of laat stelt is: draait mijn favoriete Windows-programma ook op Linux? Als er van een specifieke Windows-app geen Linux-versie is, dan biedt Wine de mogelijkheid om Windowsapplicaties gemakkelijk op een niet-Windowssysteem te installeren. 

Maar er zijn nogal wat applicaties die niet goed werken via Wine. Dankzij de database van AppDB kun je zien hoe goed bepaalde Windowssoftware werkt via Wine. Gebruikers laten op AppDB een beoordeling achter, waardoor je direct een idee hebt hoe goed de applicatie in Linux werkt.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000