© PXimport

4 tips voor Office 2016 voor Mac

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 oktober 2015 - 09:53

Aangepast: 24 november 2022 - 11:40

Evi Maquoi

Office voor Mac heeft een flinke update gekregen met heel veel vernieuwingen en verbeteringen als gevolg. Wij schotelen je vier handige tips voor.

In onze review kun je de belangrijkste vernieuwingen, aanpassingen en verbeteringen vinden. Tijdens het testen hebben we een lijstje gemaakt van allerlei nuttige tips. Hier is onze top vier! Lees ook: De beste nieuwe functies van Office 2016.

1 - Delen in één klik

Samenwerken is één van de belangrijkste features in Office 2016 voor Mac. Bestanden delen is dan ook heel eenvoudig. Klik rechts bovenaan in een document op de knop met het mannetje en het plusteken en kies vervolgens Personen uitnodigen, Koppeling kopiëren of Bijlage verzenden.

© CIDimport

Bestanden delen? Eén klik volstaat.

2 - Recente bestanden zoeken en pinnen

Zodra je Word, Excel of Powerpoint opent, krijg je een venster met sjablonen te zien om nieuwe bestanden aan te maken. Via Recent krijg je een overzicht van de bestanden waar je onlangs aan gewerkt hebt. Zijn er files waar je vaak aan werkt? Dan kun je deze met één klik vastpinnen. Hiervoor moet je helemaal rechts van een bestandsnaam op het pinnetje klikken.

© CIDimport

Vastgepinde documenten blijven bovenaan staan.

3 - Formulebouwer

In Excel is het makkelijker dan ooit om de juiste formule te vinden dankzij de zogenoemde Formulebouwer. Kies Formules > Functie invoegen om de Formulebouwer in de rechtermarge op te roepen. Bovenaan krijg je een overzicht van de meest gebruikte en recente formules. Via de zoekbalk kun je een trefoord invoeren en onderaan krijg je per formule flink wat uitleg.

© CIDimport

De formulebouwer maakt Excel veel gebruiksvriendelijker.

4 - Opslaan!

Ben je Pages, Numbers of Keynote gewend? Dan weet je dat niet elk ogenblik wijzigingen op hoeft te slaan omdat er een auto save functie is. In Office voor Mac zit die functie helaas niet! Vergeet dus niet regelmatig je documenten, spreadsheets en presentaties op te slaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000