20-jarige verdient goud geld met verkoop trojans

Beveiligingsexpert Trend Micro heeft een 20-jarige Braziliaan ontdekt die meer dan honderd trojans heeft geschreven en deze aan criminelen verkoopt voor 300 dollar per stuk.

De zogenaamde banking trojans hebben het voorzien op internetbankieren. De malware detecteert of een pc-gebruiker naar de websites surft van vier grote Braziliaanse banken. Er wordt dan een nep-browser geopend, die de inloggegevens steelt zodra deze op de site worden ingevoerd.

Volgens Trend Micro doet de 20-jarige dit 'werk' al minstens sinds 2013. Tegenwoordig biedt hij ook gratis versies van zijn trojans aan. Online is hij bekend onder zijn schuilnaam Lordfenix.

Trend

Hoewel de malware zich richt op Braziliaanse banken en er niet direct gevaar is voor pc-gebruikers in andere landen, merkt de beveiligingsfirma wel een zorgwekkende trend op. Ook in Canada, Nigera en China zijn jonge cybercriminelen opgedoken die alleen werken en goud geld verdienen met de verkoop van de schadelijke software die ze online aanbieden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000