1Password lanceert familieabonnement

In navolging van LastPass introduceert concurrent 1Password een familie-abonnement voor zijn wachtwoordmanager. Voor een vast bedrag per maand kunnen vijf mensen hun (eventueel gedeelde) wachtwoorden opslaan in dezelfde kluis.

Passwords kunnen ook in individuele kluizen worden opgeslagen, voor de diensten die níet door het hele gezin worden gebruikt.

1Password biedt een soortgelijke functie voor bedrijven onder de naam 'Teams', maar die optie is duurder. 1Password Families kost 5 dollar per maand. Voor iedere extra gebruiker betaal je 1 dollar meer. 

Overigens kun je 1Password ook gewoon kopen voor 50 dollar per maand. Daarmee is de wachtwoordmanager te gebruiken op zes verschillende computers. Met het abonnement hoopt 1Password o.a. de instapdrempel voor zijn geavanceerde functies te verlagen.

Cloudopslag

Het 1Password Families-plan heeft wel wat weg van het Sharing Centre van LastPass, dat sinds kort ook ondersteuning biedt voor verschillende wachtwoorden van vertrouwde gebruikers. 

Het familie-abonnement van 1Password wordt geleverd met 1 GB online cloudopslag. Gebruikers die Teams al gebruikten voor het gezin, kunnen binnenkort hun abonnement omzetten zodat ze goedkoper uit zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000