Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?

iBooks is de bekendste softwarematige e-bookreader voor de iPhone, iPod en iPad, vooral vanwege de iBookstore. Deze online boekwinkel van Apple is vooral populair door het gebruiksgemak en het aantal beschikbare Nederlandstalige boeken. Om e-books aan te schaffen is een Apple-id nodig, maar met behulp van iTunes kan je wel onbeveiligde boeken in ePub-formaat aan de bibliotheek toevoegen. Ook met onbeveiligde pdf’s kan iBooks prima overweg. Boeken die je bij iBookstore koopt kunnen helaas niet op andere e-readers worden gelezen. De online boekwinkel biedt ook geïllustreerde boeken, fotoboeken, boeken voorzien van audio, video en animatie, en boeken met interactieve elementen.

Het lezen van e-books in iBooks is prettig en werkt intuïtief. Het lettertype en de lettergrootte zijn snel aan te passen. Om de ogen wat meer rust te bieden kan sepia-weergave worden gebruikt. Mac-gebruikers kunnen sinds kort ook e-books lezen met de desktopversie van iBooks die wordt meegeleverd met het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks. Alle aangeschafte boeken, bladwijzers, aantekeningen en markeringen worden middels iCloud gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

werkt zeer intuïtief

synchronisatie van bibliotheek, bladwijzers, en meer via iCloud

Minpunten

aangeschafte boeken uit iBookstore niet uitwisselbaar met andere e-readers

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000