Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?

Calibre (Windows, Mac OS X, Linux) bevat veel functionaliteit waarmee we e-books kunnen beheren, converteren en synchroniseren tussen diverse apparaten. Deze e-reader leest diverse bestandsformaten en converteert deze desgewenst naar andere bestandsformaten. Je kunt Calibre verbinden met de bibliotheek van iTunes of bijvoorbeeld een iPad met de computer verbinden om e-books te importeren. Heb je nog geen e-books, dan kan je die gratis downloaden via de online catalogi van diverse aanbieders. Of abonneer je op de nieuwsfeeds van verschillende bronnen, zoals de Volkskrant of het AD. Je kunt ook zelf rss-feeds toevoegen. Calibre converteert de berichten dan naar een epub bestand.

Je kunt de boekenlijst in lijstweergave of in carousselweergave bekijken, inclusief boekomslag en meta-data. Bovendien kan je de meta-data aanpassen en ontbrekende kaften automatisch laten ophalen. Ieder geopend e-book wordt in een eigen venster weergegeven. De layout kan eenvoudig worden aangepast, al zijn de mogelijkheden beperkt. Je kunt bladwijzers bewaren, maar het is niet mogelijk om notities te plaatsen of tekst te markeren.

10

ONS OORDEEL

Pluspunten

beschikbaar voor meerdere besturingssystemen

conversie naar andere bestandsformaten mogelijk

Minpunten

enigszins verouderde gui

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000