Uber presenteert ook zelfrijdende auto

Taxidienst Uber is ook aan het experimenteren met een zelfrijdende auto. In de straten van het Amerikaanse Pittsbrough wordt de wagen momenteel getest.

Dat uitgerekend Uber in deze markt wil stappen, is niet verwonderlijk. Naar verwachting gaat er in de toekomst veel vraag zijn naar zelfrijdende auto's op huurbasis. Laat Uber zich nu net specialiseren in dat soort ritjes. Daadwerkelijk zelf zo'n voertuig kopen is voor velen uiteindelijk dan de volgende stap.

De wagen in kwestie is een hybride Ford Fusion. Veiligheid staat bij de ontwikkeling voorop. De auto moet rekening kunnen houden met verschillende verkeersdeelnemers - voetgangers en fietsers brengen bijvoorbeeld andere risico's met zich mee dan vrachtwagens.

Chauffeur

Om die veiligheid te waarborgen, zit er nog wel een chauffeur achter het stuur. Hetzelfde geldt overigens ook voor de auto's van Google. Wanneer Uber verwacht zijn voertuigen commercieel in te kunnen zetten, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000