Raspberry Pi Foundation komt met nieuwe cameramodule met 8 megapixels

Er is een nieuwe officiële cameramodule uitgebracht voor de Raspberry Pi. Die maakt iets scherpere foto's dan de vorige versie, en heeft bovendien een infrarood-sensor.

De camera is uitgebracht door de Raspberry Pi Foundation die het minicomputertje heeft ontworpen. De camera wordt geleverd aan (web)winkels die het domotica-apparaatje normaal gesproken al in huis hebben.
 

Opvolger

De camera is een opvolger van het eerdere model dat in 2013 werd uitgebracht. Die werd eind 2014 uit de handel gehaald.
 

8 megapixels

De lens van de camera wordt gemaakt door Sony. Die heeft een IMX219-sensor in de lens gestopt, die met 8 megapixels scherper is dan het vorige model dat er nog 5 had. De camera maakt foto's met een resolutie van 3280 x 2464 pixels, en kan filmen in maximaal full-hd.

De camera gaat net zoveel kosten als zijn voorganger: 25 dollar. Het verschilt per verkoper wat de prijs in euro's wordt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000