Google en Fiat stomen zelfrijdende busjes klaar

Google slaat de handen ineen met Fiat om zijn 'vloot' zelfrijdende auto's uit te breiden met honderd busjes. In tegenstelling tot Google's eigen prototype passen hier veel meer mensen in, dankzij acht zitplaatsen.

De hybride-busjes zijn het merk Fiat Chrysler Pacifica, en het is voor het eerst dat Google op dit gebied zo nauw samenwerkt met een autofabrikant. Fiat levert de auto's Google-klaar aan, waar Google vroeger zijn technieken zelf in bestaande modellen moest bouwen - zoals eerder de Prius en de Lexus.

Veel plaats

In Google's eigen autootje passen maar twee mensen. Deze hebben er inmiddels al miljoenen kilometers opzitten en mogen in het gebied rond Google's hoofdkwartier al de openbare weg op.

De nieuwe Fiat-busjes zijn de grootste zelfrijdende personenauto's van Google tot nu toe. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000