© CIDimport

Geen ledlampen meer van Samsung

Alarmsystemen

Geplaatst: 27 oktober 2014 - 09:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:19

Redactie

Samsung stopt wereldwijd met het aanbieden van ledlampen, behalve in thuisland Zuid-Korea. Het bedrijf krijgt maar geen voet aan de grond in een markt waarin Philips en Osram nog steeds de dienst uitmaken.

Daarover schrijft persbureau Reuters vandaag. Een woordvoerder van Samsung deelt geen exacte aantallen, maar zegt dat de winst uit ledlampen klein is geweest voor het bedrijf.

Componenten

Vier jaar geleden zag Samsung ledlampen nog als een belangrijke groeimarkt. Tegen het jaar 2020 zou er 50 miljard dollar mee verdiend moeten zijn. De firma blijft wel nog ledcomponenten produceren, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor de backlights in televisie's.

Een maand geleden nog werd bekend dat Samsung wereldwijd ook minder laptops en chromebooks gaat aanbieden, om zo 'in te spelen op de behoeften en wensen in de markt.'

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000