Video: Je e-bike opvoeren, dit komt erbij kijken

Video: Je e-bike opvoeren, dit komt erbij kijken

Elektrische fiets

Geplaatst: 12 september 2022 - 13:51

De maximale snelheid van e-bikes ligt rond de 25 kilometer per uur. Je kunt je e-bike opvoeren om een hogere maximumsnelheid te behalen. Maar daar komt wel wat bij kijken.

Je elektrische fiets kan een stuk sneller dan 25 kilometer per uur. De snelheidslimiet wordt niet bepaald door technische capaciteiten van je e-bike, maar verkeersregels. Dat is ook het grootste euvel voor het opvoeren van een e-bike: een opgevoerde elektrische fiets mag niet de openbare weg op. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen strafbaar bent, maar ook een gevaar voor andere weggebruikers, die je fietssnelheid mogelijk niet verwachten op het fietspad. Maak je brokken, dan ben je ook niet verzekerd.

Opvoerkitjes

Heb je echter toch dat extra zetje nodig, dan zijn er kitjes waarmee je de snelheidsbegrenzing van je e-bike omzeilt. Hiermee kun je zo’n tien kilometer per uur aan extra snelheidswinst boeken.

In onze video leggen we je uit waarom het illegaal is, hoe zo’n opvoerkit werkt en wat voor effecten dat heeft. Bijvoorbeeld op de remweg van je fiets.

 

Vind je de video leuk? Abonneer je op ons YouTube-kanaal!

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000