Nieuwe Gazelle e-bikes zetten in op rijcomfort

Nieuwe Gazelle e-bikes zetten in op rijcomfort

Elektrische fiets

Geplaatst: 15 september 2022 - 10:53

Gazelle heeft twee nieuwe e-bikes in de Avignon-serie uitgebracht. De Gazelle Avignon C8 HMB en Avignon C8 HMB Connect, waarbij laatstgenoemde vooral vernieuwing biedt op het gebied van connectiviteit. Zo is er GPS in de fietscomputer, wat helpt bij diefstalbeveiliging.

Ondanks dat elektrische fietsen, waaronder die van Gazelle, nog altijd moeizaam verkrijgbaar zijn heeft de Avignon-serie met de C8 HMB en C8 HMB Connect twee nieuwe uitvoeringen. De voorganger uit de serie kwam eerder dit jaar goed uit de e-bike duurtest van Kieskeurig.nl.

De e-bikes hebben een rechte zithouding en lage instap. Nieuw is dat de banden wat breder zijn: 55 millimeter. Met leren handvaten en een gelzadel zet Gazelle in op rijcomfort. De Avignon-fietsen zijn voorzien van een Bosch Active Line-middenmotor die geïntegreerd zit in het frame-ontwerp. Ook de accu is geïntegreerd in het frame.

Verbonden of niet?

Het verschil tussen de twee elektrische fietsen zit hem in de connectiviteit. De Gazelle Avignon C8 HMB Connect is voorzien van GPS en kan verbonden worden met je smartphone. Wanneer je fiets gestolen wordt kun je hiervan melding maken, waarna Gazelle met een opsporingsteam op zoek gaat. Je kunt echter niet zelf de locatie van je e-bike achterhalen via de app (handig als je bijvoorbeeld niet meer weet waar je je fiets geparkeerd hebt), of het GPS- en datasignaal gebruiken om te navigeren.

Om de diefstalbeveiliging te gebruiken heb ook een data-abonnement nodig. Deze zit voor de eerste vier jaar gratis inbegrepen.

De Gazelle Avignon C8 HMB-fietsen zijn verkrijgbaar in rood of zwart.

De adviesprijs is vanaf 3799 euro. De connect-uitvoering kost 200 euro extra. Een hogere accucapaciteit van 625 Wh in plaats van 500 Wh verhoogt de prijs ook met 200 euro.

Watch on YouTube

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000