Categorie
Laadpaal
Waarom zijn Tesla's ruitenwissers zo slecht?
Het is een van de meest gehoorde klachten van Tesla-rijders: de ruitenwissers. Of ze vegen razendsnel terwijl het helder weer is, of ze vegen traag terwijl het uit de hemel stort. Waarom krijgt Tesla de regensensor maar niet goed in de innovatieve elektrische auto’s?
Elektrische auto opladen: dit zijn de mogelijkheden
Als je de overstap maakt naar een elektrische auto, krijg je ineens te maken met de wereld van opladen. Dit kun je thuis doen of in het openbaar, maar er komt nog wel wat meer bij kijken. Om het overzicht te bewaren, vertellen we je hier meer over de verschillende manieren om je elektrische auto op te laden.
Hoe verhuis je een laadpaal?
Ga je verhuizen en neem je je laadpaal mee? Met een goede voorbereiding voorkom je ongewenste verrassingen. Lees hier hoe je een laadpaal probleemloos verhuist naar je nieuwe woning.
EV-profiel Opel Astra Electric: slimme keuze of geen serieus alternatief?
In tegenstelling tot menig concurrent baseren alle merken onder de Stellantis-paraplu hun elektrische modellen op auto's die óók met een verbrandingsmotor worden aangeboden. Zoals de Opel Astra Electric. Wat zijn de voor- en nadelen van deze filosofie?
De 5 goedkoopste manieren om thuis je elektrische auto op te laden
Een elektrische auto heeft allerlei voordelen, maar de kosten voor het opladen kunnen variëren, waardoor je dus niet altijd weet waar je aan toe bent. Thuisladen is vaak de voordeligste keuze, zeker in vergelijking met publieke laadpalen. Maar zelfs thuis kan de prijs schommelen, afhankelijk van hoe je het aanpakt. We kijken naar de vijf goedkoopste manieren om je elektrische auto thuis op te laden.
Zo laad je het goedkoopst je elektrische auto op
Het is vaak een hele uitdaging om te achterhalen wat je als elektrische rijder bij een laadpaal betaalt. Hoe laad je dan het goedkoopst je elektrische auto op? We hebben een paar tips voor je.
Slim laden loont: jaarlijks 2000 gratis km rijden met Zonneplan Powerplay
Stel je voor: je komt thuis na een lange dag, plugt je elektrische auto in en... that's it. Geen gedoe met apps, geen zorgen over stroompieken of hoge kosten. Je auto laadt vanzelf op wanneer dat het voordeligst is, en soms krijg je daar zelfs voor betaald. Klinkt als toekomstmuziek? Niet meer! Energiebedrijf Zonneplan maakt dit mogelijk met het nieuwe Powerplay-systeem.
Je elektrische auto als (thuis)batterij: alles over V2G, V2H en V2L
De accu van je elektrische auto gebruiken als back-up of er zelfs geld mee verdienen? Ja hoor, dat is heel goed mogelijk. Lees hier hoe dat werkt en leer meer over V2G, V2H en V2L.
Een eigen oplaadpunt met een VvE: hoe pak je dat aan?
Er zijn steeds meer mensen binnen jouw Vereniging van Eigenaren met een elektrische auto, en dus moet er nagedacht worden over het plaatsen van oplaadpunten. Hoe pak je dat aan? In dit artikel helpen we je op weg!
Checklist voor je eigen laadpaal thuis
Met de groei van elektrisch rijden, kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Handig, maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Deze praktische checklist belicht alle belangrijke aspecten van het aanschaffen en installeren van een laadpaal voor je elektrische auto bij je woning. Van benodigde vergunningen tot de keuzes voor paaltype, snelheid en extra opties.
Thuisladen belangrijke factor bij overstappen op elektrisch rijden
‘Was je ook elektrisch gaan rijden als je niet thuis had kunnen opladen?‘ Die vraag stelde Zonneplan aan 1376 EV-rijders met een eigen laadpaal. Voor ruim 43 procent van hen zou het ontbreken van een laadpaal thuis een dealbreker zijn geweest. De mogelijkheid om zelf opgewekte zonne-energie te kunnen gebruiken wordt als grootste voordeel van een eigen laadpaal thuis gezien.
Hier moet je op letten bij de keuze van een laadpaal thuis (en op kantoor)
Je hebt een elektrische auto gekocht, maar nu moet je alweer de volgende belangrijke keuze maken. Welke laadpaal moet je kiezen en welke is geschikt voor jouw situatie?
Van actieradius tot WLTP: dit is het EV-ABC
Met de opkomst van de elektrische auto zijn er ook een hoop nieuwe termen en jargon bij gekomen. Sommige, zoals EV of laadpas, spreken inmiddels voor zich. Maar weet jij waar BEV voor staat? Wat range anxiety is, of wat er bedoeld wordt met SOC? Deze woordenlijst helpt je – letterlijk – op weg.
Volvo zet in op software voor 30 procent sneller laden
Zelfs aan de snellader duurt het vaak nog 20 tot 40 minuten voordat de accu van je elektrische auto weer voor 80 procent vol is. Elke minuut sneller is dus meegenomen. Volvo gaat de oplossing niet zoeken in betere batterijen, maar in betere software.
Een elektrische auto opladen, wat kost dat?
Elektrisch rijden kan heel voordelig zijn. Het onderhoud is goedkoper dan van een ‘gewone’ auto, je betaalt tot en met 2024 geen wegenbelasting en in 2025 krijg je 75 procent korting op het reguliere tarief. Daarbij zijn de stroomkosten gelukkig lager dan begin vorig jaar. Wat kost het nú om een elektrische auto volledig op te laden? In dit artikel leggen we het je uit, mét de prijzen van maart 2024!
Aanbevolen voor jou
Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!
* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.