Abonnement nodig voor snellere Mercedes

© PXimport

Abonnement nodig voor snellere Mercedes

Elektrisch rijden

Geplaatst: 25 december 2022 - 08:29

Redactie

Mercedes is in de VS begonnen met het invoeren van een abonnementsmodel voor rijmogelijkheden. Zo moet je voor sommige modellen een maandbedrag betalen om het volle acceleratievermogen te mogen benutten.

Voor software worden abonnementsmodellen steeds vaker toegepast, van cloudopslag tot streamingdiensten. Zelfs Office en Photoshop zijn al jaren een abonnement. Deze trend is autofabrikanten niet ontgaan en steeds vaker worden impopulaire abonnentsmodellen toegepast op autofunctionaliteit. Niet alleen Mercedes, maar bijvoorbeeld ook Tesla probeert abonnementen te slijten voor bijvoorbeeld navigatiemogelijkheden of stoelverwarming.

Mercedes lijkt nu een stapje verder te gaan en zelfs het volwaardige acceleratievermogen achter een abonnement te verschuilen. Wil je alle PK’s ten volste benutten, dan moet je daar zo’n 100 dollar per maand voor betalen. Deze abonnementen zijn vooral in de VS een steeds vaker voorkomend fenomeen. In Europa vooralsnog niet.

Je ziet er meer over in onze YouTube Short-video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000