Zo voeg je een printer toe in Windows 10

© PXimport

Zo voeg je een printer toe in Windows 10

Woon accessoires

Geplaatst: 9 juni 2021 - 02:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:58

Justin Doornekamp

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn printer. De printer is onvindbaar op je pc, kan niet verbinden met het netwerk of weigert gewoonweg te printen. Door je printer direct al goed in te stellen in Windows 10, kun je veel problemen voorkomen.

Het klinkt als een opendeur, maar zorg dat je wat kennis vergaart over hoe jouw printer werkt. Heb je bijvoorbeeld de juiste kabels? Dien je de printer aan te sluiten via usb of is dat niet nodig? Draadloze printers kunnen verbinding maken met je wifinetwerk, waardoor je ze nét even op een andere manier moet instellen. 

Printer toevoegen

Om een printer in Windows 10 toe te voegen ga je naar de Instellingen-app op je pc en klik je op Apparaten en daarna links in de menubalk op Printers en scanners. Hier zie je uiteindelijk de lijst met printers die je hebt aangesloten, maar ook enkele andere opties als Microsoft print to PDF en Microsoft XPS Document Writer. Ondanks het feit dat je deze opties onder printers en scanners ziet staan, zijn ze niet echt bedoeld om te printen. Met Print to PDF kun je bijvoorbeeld bestanden als PDF opslaan.

Heb je je printer aangesloten met een usb-kabel aan je pc, klik dan op Een printer of scanner toevoegen. Windows 10 zoekt dan naar ondersteunde apparaten en zet ze voor je op een rijtje. Zie je de naam van je printer staan, dan kun je deze toevoegen. Je kunt dan direct vanuit elke app in Windows 10 starten met printen. 

© CIDimport

Draadloze printer toevoegen

Heb je een draadloze printer, zorg dan dat je je printer eerst verbindt met je lokale netwerk. Sommige printers werken met bluetooth. In de handleiding van je printer staat vaak omschreven hoe je de printer kunt koppelen aan je pc, dat verschilt namelijk per apparaat. Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je weer op de optie Een printer of scanner toevoegen klikken en de printer toevoegen.

Is het gelukt om je printer toe te voegen, dan kun je eventueel nog wat extra opties instellen in het hetzelfde menu als waar je je printer hebt toegevoegd. Zo vind je de optie Mijn standaardprinter door Windows laten beheren, waarmee je toestemming geeft om Windows 10 een standaardprinter in te laten stellen op basis van de laatste printer die je hebt gebruikt op je huidige locatie. 

Met Downloaden via verbindingen met een datalimiet voorkom je dat Windows 10 nieuwe drivers of software-updates downloadt als je een internetverbinding gebruikt waarvoor een datalimiet geldt. Is je laptop bijvoorbeeld verbonden met een mobiele internetverbinding, dan worden updates en nieuwe drivers pas geïnstalleerd zodra je je laptop weer verbindt met je wifi of vaste netwerk.   

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000