Zo verwijder je foto’s en objecten uit foto’s op je smartphone

Zo verwijder je foto’s en objecten uit foto’s op je smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 november 2022 - 18:30

Aangepast: 20 november 2022 - 08:35

Redactie

Veel Android-smartphones beschikken over een handige functie waarmee je mensen en objecten van foto’s verwijdert. Zet een kringetje om het te verwijderen onderdeel en de beeldherkenning zorgt er niet alleen voor dat het object of persoon verdwenen is, maar ook de achtergrond automatisch wordt ingevuld.

Smartphones van Samsung en Google beschikken over deze functie. Hiervoor open je de foto in de galerij en ga je naar de bewerkingsfunctie. Op een Google Pixel smartphone heet de optie “Magische Gum”, op een Samsung Galaxy-smartphone “Gum voor object”. Vervolgens markeer je het te verwijderen object en de automatische beeldherkenning zorgt voor de rest.

Foto’s opschonen

Deze functie is erg handig als je bijvoorbeeld een foto van iemand hebt op een drukke (bijvoorbeeld toeristische) locatie. Binnen een paar tellen heb je alle andere mensen van de achtergrond verwijderd. Ook voor andere scenario’s kan de functie waardevol zijn. Bijvoorbeeld om een auto van een foto van een mooie straat te verwijderen, een vogel die door het beeld vliegt of een ongewenst persoon uit de groepsfoto.

Hoe je je foto’s opschoont op je Samsung Galaxy-smartphone met de Gum voor objecten laten we je zien in deze YouTube Short-video.

Watch on YouTube

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000