Synaptics maakt vingerafdrukscanner onder glas

Synaptics, een bekende fabrikant van bijvoorbeeld touchpads, heeft een vingerafdrukscanner ontwikkeld die werkt onder een 1 mm dikke glaslaag. Zo kan de vingerafdrukscanner volledig geïntegreerd worden in de voorkant van een smartphone zonder dat er een losse knop nodig is.

Volgens Synaptics werkt de nieuwe Synaptics FS9100 vingerafdrukscanner achter een glaslaag van 1 mm en kan de scanner daardoor geheel geïntegreerd worden in de schermrand van een smartphone. Daarbij zou de FS9100 ook uitstekend moeten werken in combinatie met natte vingers waarmee de vingerafdrukscanner volgens Synaptics een goede keuze is voor waterdichte smartphones.

In een video toont Synaptics een rendering van hoe een smartphone met hun nieuwe vingerafdrukscanner er uit zal zien. Deze smartphone heeft een voorkant die volledig van glas is gemaakt. De vingerafdrukscanner is in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar voor fabrikanten terwijl de massaproductie in het tweede kwartaal begint. Het kan dus nog even duren voor we de technologie in nieuwe smartphones terug zullen zien. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000