Voor Windows Phone 8.1-gebruikers is de Skype-app niet meer beschikbaar in de Store. Dat komt omdat de app binnen enkele maanden helemaal niet meer werkt op Windows Phone.

Microsoft laat Skype echter niet volledig inslapen voor z’n eigen mobiele platform. Op Windows 10 Mobile is de videobel-applicatie nog gewoon beschikbaar. Tenminste, alleen de Windows 10 Mobile-toestellen die de anniversary update hebben geïnstalleerd (updateversie 1607). Windows-blog mspoweruser.com berekende dat 85% van alle gebruikers van Windows-smartphones straks verstoten raakt van Skype. Dat overigens wel gewoon werkt op oudere versies van iOS (8 en hoger) en Android (2.3 en hoger).

Windows Phone 8.1

In het hoge percentage gebruikers die straks niet meer kunnen skypen vallen ook veel Windows 8.1-gebruikers die eerder al niet in aanmerking kwamen voor een update naar Windows 10 Mobile.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000