Samsung-chips in opvolger iPhone 6

© PXimport

Samsung-chips in opvolger iPhone 6

Smartphone & tablet

Geplaatst: 26 januari 2015 - 08:31

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Daan Doedens

Het lijkt erop dat Samsung het leeuwendeel van de A9-processorchips gaat maken voor de opvolger van de iPhone 6. Volgens een Koreaanse krant wordt Samsung verantwoordelijk voor driekwart van de productie voor de eerstvolgende iPhone, evenals de komende versies van de iPad Air en iPad mini.

Het is niet de eerste keer dat Samsung de productie van Apple-chips op zich gaat nemen. Ook in de iPhone 5s zitten chips van Samsung-makelij, maar voor de iPhone 6 en 6 Plus sloot Apple een exclusieve deal met chipbouwer TSMC.

Niet alleen de nieuwe generatie iPhones gaat van de chip gebruikmaken, ook Samsungs eigen Galaxy S6, die in maart van dit jaar moet uitkomen, krijgt de chip ingebouwd. Voorheen maakte Samsung voor zijn vlaggenschip gebruik van een chip van Qualcomm.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000