Prijsdaling Google-dongle na ophef

© CIDimport

Prijsdaling Google-dongle na ophef

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 oktober 2017 - 06:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:42

Redactie

Google heeft de prijs van zijn usb-c-naar-3,5-mm-dongle flink laten zakken, nadat er eerder ophef over ontstond. Het verloopstukje kostte eerder 20 dollar, nu nog maar 9 dollar.

De dongle in kwestie is nodig om een bekabelde koptelefoon mee aan te sluiten op de Pixel 2 en Pixel 2 XL, die geen traditionele headset-aansluiting bezitten. Je kunt draadloos luisteren via bluetooth, of je koptelefoon via het verloopstuk aansluiten op de usb-c-poort.

Kwijt

De telefoons worden standaard geleverd met zo'n dongle, maar omdat 'ie zo klein is kun je 'm snel kwijtraken. Je kunt dan een losse bijkopen, maar velen vonden 20 dollar wel erg duur. De prijs is nu 9 dollar, en daarmee volgt Google precies dezelfde strategie als Apple.

In Nederland is de Pixel 2 overigens nog niet te koop, en de dongle zodoende ook niet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000