Populariteit Windows Phones blijft maar dalen

Dat smartphones die op Windows draaien niet zo populair zijn als Android- en iOS-toestellen, wisten we al. Maar de laatste cijfers tonen wel een erg treurig beeld.

Uit statsistieken van Gartner blijkt dat er in het eerste kwartaal van 2016 2,4 miljoen Windows Phones zijn verkocht. Dat komt neer op een marktaandeel van 0,7 procent, waar het vorig jaar in dezelfde periode nog 2,5 procent betrof.

Koning Android

Microsoft komt daarbij gevaarlijk dicht in de buurt van BlackBerry, dat een marktaandeel heeft van slechts 0,2 procent. iOS moet het stellen met 14,8 procent, terwijl Android met een marktaandeel van 84,1 procent verreweg het populairst blijft.

Overigens staat het er met Apple ook niet al te best voor, omdat er 14 procent minder iPhones zijn verkocht dan een jaar geleden. Van alle Android-smartphones worden die van Samsung het vaakst verkocht. Met name de Galaxy S7 is erg gewild.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000