Oppo Reno2 - de verfijnde opvolger
Huawei, Honor, OnePlus, Xiaomi: steeds meer Chinese smartphonemakers vinden hun weg naar Nederland. Dat geldt ook voor Oppo, dat in oktober de Reno2 met gemotoriseerde ‘haaienvincamera’ lanceerde. Wij gingen ermee aan de slag in deze Oppo Reno 2 review.
Quad-camera
De Oppo Reno2 telt vier lenzen aan de achterkant. De hoofdcamera is een 48 megapixel quad-bayercamera, gevolgd door een 8 megapixel groothoeklens (die tevens als macrolens fungeert), een 13 megapixel telefotolens en een 2 megapixel zwart-witlens voor betere scherptediepte-effecten en filters. Verder is het camerasysteem uitgerust met 2x optische zoom, 5x hybride zoom, nachtmodus, optische en elektronische beeldstabilisatie, Sound Focus en Ultra Steady Video.
Een indrukwekkend arsenaal, maar hoe presteert dit kwartet in praktijk? Het camerasysteem heeft twee gezichten. Overdag schiet de Reno2 prachtige plaatjes met veel details, goede contrasten en groot dynamisch bereik. Kleuren zien er realistisch en natuurgetrouw uit. De macrolens legt de kleinste ijskristallen haarscherp vast. Portretfoto’s komen goed uit de verf, al heeft de software soms moeite met het naadloos verwerken van randen.
Als de avond valt heb je beduidend meer last van ruis. In het theater lukte het ons niet om mooie foto’s te schieten. Gezichtsuitdrukkingen vastleggen lijkt onbegonnen werk en details verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs de nachtmodus is niet opgewassen tegen dergelijke omstandigheden.
Hardloper
De Qualcomm Snapdragon 730G is een razendsnelle 8nm octa-core processor die niet teleurstelt. Aan welke games we de chipset ook onderwierpen, ze liepen allemaal als een zonnetje. De CPU krijgt bijval van een Adreno 618 GPU en 8GB werkgeheugen. Standaard krijg je 256GB aan opslagcapaciteit, die je eventueel met microSD-kaart verder kunt uitbreiden.
De Reno2 heeft een lange adem dankzij zijn 4000 mAh batterij. Zelfs de meest veeleisende gebruiker komt hier de dag mee door. Grijp je minder vaak naar je telefoon, dan houdt de Reno2 het anderhalve dag uit. Met de bijgeleverde 20 watt snellader ( door de marketing omgedoopt tot VOOC Flash Charge 3.0) heb je anderhalf uur nodig om de accu op te laden.
Met zijn 6,5 inch grote AMOLED-display is het heerlijk bingen op de Reno2. De schermranden zijn flinterdun, de kleuren en zwartwaarden zijn dik in orde, video’s zijn haarscherp dankzij de Full-HD resolutie en door de eigenzinnige gemotoriseerde selfiecamera heb je geen zwarte balken of inkepingen die in de weg zitten.
ColorOS
Oppo’s mid-ranger draait op Android 9.0 Pie met daaroverheen ColorOS. Deze skin voelt direct Chinees aan. Dat komt door de vormgeving van de apps, de hoeveelheid bloatware en het rommelige instellingenmenu. ColorOS is vrij agressief als het gaat om het afkappen van achtergrondprocessen. Dat is goed voor de accuduur, maar niet als je op een belangrijke e-mail zit te wachten. Android-puristen zullen geen gat in de lucht springen met ColorOS, en wij ook niet.
Conclusie: Oppo Reno 2 kopen?
De Reno2 is net als zijn voorganger een vrij complete smartphone, inclusief enkele upgrades. Zijn prijskaartje maakt het echter lastig om hem volmondig aan te bevelen. 500 euro is een hoop geld voor een middenklasser. Voor hetzelfde bedrag of minder haal je tegenwoordig een premium vlaggenschip in huis, zoals de OnePlus 7 of Xiaomi Mi 9T Pro. Smartphones die vooral op het gebied van rekenkracht winnen van de Oppo Reno2.
**Prijs** 499 euro **Kleuren** blauw, zwart **OS** Android 9.0 Pie (ColorOS 6.1) **Scherm** 6,5 inch amoled (1080x2400) **Processor** 2,2 Ghz octacore (Snapdragon 730G) **RAM** 8GB **Opslag** 256GB (uitbreidbaar met geheugenkaart) **Batterij** 4.000 mAh **Camera** 48, 8, 13 en 2 megapixel (achter), 16 megapixel (voor) **Connectiviteit** 4G (LTE), Bluetooth 5.0, dual-band WiFi, GPS, NFC **Formaat** 16 x 7,4 x 0,95 cm **Gewicht** 189 gram **Overig** vingerafdrukscanner achter scherm, usb-c, dual-sim, 3,5 mm jack **Website** [www.oppo.com/nl/](https://www.oppo.com/nl/)
- Batterijduur
- Scherm
- Design
- Prijs
- ColorOS
- Niet waterbestendig