Marshmallow op 10 procent van Android-toestellen

Telkens meer Android-toestellen draaien op Marshmallow, blijkt uit cijfers die Google maandelijks publiceert. Het nieuwste Android OS is op 10 procent van de smartphones en tablets te vinden.

Vorige maand was dat aantal nog 7,5 procent, en in maart 2,3 procent. Duidelijk is daarbij ook dat mensen vooral migreren vanaf verouderde Android-versies als KitKat (lange tijd het populairst) en Jelly Bean. 

De meeste smartphones en tablets draaien echter Android Lollipop, 5.0 en 5.1, Die zijn gezamenlijk goed voor een aandeel van 35,4 procent.

Dreigen

Google wil graag dat smartphone-fabrikanten sneller de nieuwste Android-versies aan aanbieden. Het bedrijf zou daarbij zelfs dreigen om een lijst met lakse telefoonmakers openbaar te maken

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000