Makkelijker bijlagen toevoegen in Gmail

Google blijft zijn gratis webmaildienst Gmail verbeteren. Een van de nieuwste handigheidjes is dat je nu ook bestanden kunt toevoegen door middel van slepen en loslaten. Helaas werkt het nog niet in alle browsers.

Als u met de nieuwste Firefox of Chrome een nieuw mailtje verstuurt via Gmail, dan kunt u bestanden vanuit Windows Verkenner direct naar het Gmail-venster verslepen. Gmail toont dan automatisch een melding waar u de bestanden dient los te laten. De bestanden worden vervolgens geüpload naar de Gmail-server, gewoon zoals u gewend bent.

© PXimport

Sleep bestanden naar een nieuw bericht in Gmail en ze worden toegevoegd als bijlage.

Het toevoegen van bijlagen bij Gmail is met deze nieuwe toevoeging weer wat sneller en handiger geworden en kost al snel een paar klikken minder. Handig! Helaas werkt het zoals gezegd alleen met Chrome en Firefox. In Internet Explorer en Safari is het (nog) niet mogelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000