MacBook Air wordt te dun voor usb

© PXimport

MacBook Air wordt te dun voor usb

Smartphone & tablet

Geplaatst: 8 januari 2015 - 08:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Daan Doedens

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple in de loop van 2015 met een vernieuwde versie van de MacBook Air. Een nogal dunne versie. Zo dun zelfs, dat er geen gewone usb-poort in past.

Apple kiest voor een scherm van 12 inch. De randen worden echter een stuk kleiner gemaakt, waardoor de nieuwe Air amper groter zou worden dan de huidige 11 inch-versie, en een behoorlijk stuk kleiner dan de Air van 13 inch die nu op de markt is.

Maar dunner is niet altijd beter. Apple ziet zich genoodzaakt het nieuwe USB Type C te omarmen, een usb-standaard die nog weinig wordt gebruikt. Voordeel is wel dat de nieuwe poort, afgezien van de koptelefooningang, de enige opening is die de nieuwe Air zal krijgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000