Maak van de iPad een afstandsbediening voor je huis

href="http://www.creston.be">Creston</a> heeft een uitbreiding voor de iPad aangekondigd onder de naam iPanel. iPanel kun je aan de iPad vastklikken, waarna de iPad om is getoverd tot een apparaat waarmee je muziek en verlichting in huis kunt bedienen. Ook het bedienen van de verwarming is een mogelijkheid.

Het dockingstation geeft de iPad meerdere fysieke knoppen. Zo zijn er onder andere knoppen beschikbaar om het volume van de iPad te regelen, om het geluid volledig te blokkeren, een info-knop en een exit-knop. In totaal voegt iPanel 13 knoppen toe aan de iPad. Het dockingstation moet 500 dollar kosten.

Om de iPad zelf als een bedieningspaneel eruit te laten zien kun je de app Creston Mobile Pro G downloaden. De app kun je gebruiken om vanaf het iPad-scherm verlichting, verwarming en muziek te bedienen. De 13 fysieke knoppen op de iPanel kun je gebruiken om Creston Mobile Pro G te besturen. De app kost 79,99 euro. Er is ook een gratis versie met beperkte functionaliteiten beschikbaar onder de naam Creston Mobile G.

Het is nog niet bekend wanneer de iPanel beschikbaar is.

© CIDimport

Creston's iPanel (foto via CEPro.com)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000