LineageOS: eerste builds CyanogenMod-fork online

Fanatieke CyanogenMod-aanhangers zetten het mobiele OS door onder de naam LineageOS, nu Cyanogen zelf zijn handen er vanaf trekt. De eerste builds zijn inmiddels beschikbaar.

Wie LineageOS wil proberen, kan dat vooralsnog alleen op een handjevol smartphones. De Nexus 6P, Nexus 5X, Moto G4/Plus worden ondersteund, als ook de Robin van Nextbit en de Redmi 1S van Xiaomi. 

Een schone installatie wordt aangeraden, maar upgraden kan ook vanaf een bestaande Cyanogenmod-versie. Daarvoor moet op eigen risico de 'experimental' build worden uitgekozen. Als de update mislukt, moet het toestel alsnog helemaal opnieuw ingesteld worden.

Open source

LineageOS is een opensource project en het is de bedoeling dat het OS spoedig ook op andere telefoons te draaien is. De makers stelden alvast een lijst met tientallen modellen op, maar het betreft hier over het algemeen nog niet de meest recente smartphones

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000