iPod touch: het laatste nieuws

© PXimport

iPod touch: het laatste nieuws

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 juni 2013 - 16:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie Computer!Totaal

Op 5 september 2007 verscheen de allereerste iPod touch. Apple lanceerde elk jaar opnieuw een upgrade van deze mediaspeler. Ben jij ook nieuwsgierig naar de verdere toekomst van deze fel begeerde iPod? In onderstaand artikel verzamelen wij alle berichten over de nieuwste ontwikkelingen omtrent de iPod touch. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De nieuwste geruchten vind je boven aan in dit artikel.

16GB iPod touch blijkt intern nagenoeg gelijk aan grotere broers

Toegevoegd op 2 juni 2013

De nieuwe vijfde generatie iPod touch 16GB is hardwarematig nagenoeg gelijk aan het 32GB en 64GB-model. De interne ruimtes waar in de duurdere modellen de camera aan de achterzijde en de interne componenten iPod touch Loop zijn geplaatst zijn in het 16GB-model simpelweg leeg gelaten.

Dit blijkt uit onderzoek van de reparatiewebsite iFixit, dat het nieuwe 16GB-model van de iPod touch volledig uit elkaar haalde. De binnenzijde van de 16GB iPod touch wijkt op een aantal kleine punten af van zijn grotere broers. Zo volgen de lintkabels 16GB-model aan de bovenzijde van het apparaat door de ontbrekende iSight-camera een nieuwe route. De kabel hoeft immers niet langer langs deze positie te lopen.

Lees de rest van het artikel...

'iPod touch 100 miljoen keer verkocht'

Toegevoegd op 31 mei 2013

Apple heeft gisteren de mijlpaal van 100 miljoen verkochte exemplaren van de iPod touch bereikt. Dat meldt LoopInsight, dat zegt de informatie direct van Apple ontvangen te hebben.

Apple heeft over deze mijlpaal dus zelfs niets gecommuniceerd, lees hier het korte verhaal op de website van LoopInsight.

De iPod touch werd gelanceerd in 2007, en is eigenlijk een iPhone zonder belmogelijkheid. Uit cijfers op MacRumors bleek eerder uit een rechtszaak tussen Samsung en Apple, dat Apple alleen al in de VS tot en met augustus 2012 46,5 miljoen keer de iPhone touch verkocht had.

Lees de rest van het artikel...

Budget-iPod touch: 16GB, 4 inch scherm en slechts 1 camera

Toegevoegd op 30 mei 2013

Apple lanceert een goedkopere variant van de vijfde generatie iPod touch. Het apparaat is voorzien van 16GB opslagruimte en heeft net als de vorig jaar geïntroduceerde varianten van de iPod touch een 4 inch scherm. Het nieuwe model is echter uitgerust met slechts één camera. De 16GB iPod touch ligt voor 239 euro in de winkel.

De 32GB- en 64GB-variant van de vijfde generatie iPod touch zijn al langer beschikbaar. Het 32GB-model is het goedkoopste model van de twee en is voor 327 euro te koop. De prijs van de vijfde generatie iPod touch lag hierdoor relatief dicht bij de iPad mini, die vanaf 335 euro in de winkel ligt. Wel kon je kiezen voor de goedkopere 16GB iPod touch van de vierde generatie, maar deze is niet voorzien van een 4 inch scherm en heeft slechtere camera's. Dankzij de introductie van het nieuwe 16GB-model kan je nu dus tegen een relatief lage prijs een vijfde generatie iPod touch aanschaffen.

Lees de rest van het artikel...

Eerste Apple-klanten ontvangen op 15 oktober hun nieuwe iPod touch

Toegevoegd op 9 oktober 2012

De eerste iPod touch's van de vijfde generatie zijn verzonden naar Apple-klanten. Apple meldt een aantal klanten verspreid over de wereld dat hun nieuwe iPod touch op 15 oktober wordt bezorgd.

Dit schrijft TheNextWeb. De nieuwe apparaten zijn volgens Apple's aankoopsysteem op vandaag verzonden. Gigaom meldt daarnaast dat de vijfde generatie iPod touch vanaf 15 oktober in de Amerikaanse winkels ligt. Canadezen zouden een paar dagen langer moeten wachten en het apparaat later die week kunnen aanschaffen.

Apple verscheept de iPod touch vanaf leveranciers in China naar Apple Stores. Dit zou dan ook de reden zou zijn dat het apparaat in Canada later beschikbaar is. Een foto die door de website WeiPhone.com is gepubliceerd is te zien dat de iPod touch in een Japanse winkel al in de schappen staan.

© PXimport

Vijfde generatie iPod touch beschikbaar in Nederland

Toegevoegd op 4 oktober 2012

De vijfde generatie iPod touch is vanaf vandaag in Nederland te koop. Het nieuwe apparaat is beschikbaar in 32GB en 64GB en is in de kleuren antraciet, grijs, roze, geel, blauw en rood. De levertijd van het apparaat is onduidelijk. Apple stelt in de online Apple Store de nieuwe iPod touch deze maand klaar voor verzending te hebben.

Het 32GB-model van de iPod touch is beschikbaar voor 325 euro. Het 64GB-model is iets duurder en gaat voor 426 euro over de toonbank. Het apparaat wordt geleverd met de nieuwe oordopjes van Apple, een Lightning-kabel en de iPod touch Loop, een band waarmee je het apparaat aan je arm kunt bevestigen.

4 inch Retina-scherm

De vijfde generatie iPod touch is voorzien van een 4 inch scherm, wat een stuk groter is dan het 3,5 inch scherm van de vierde generatie. Het scherm heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels met een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Het scherm kan dan ook een Retina-scherm worden genoemd. Het apparaat is 123,4 mm hoog, 58,6 mm breed en 6,1 mm diep. De nieuwe iPod touch weegt 88 gram. Het apparaat is voorzien van 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz en 5 GHz) en Bluetooth 4.0.

De nieuwe iPod touch is uitgerust met een dual-core Apple A5-processor, de processor die we kennen uit onder andere de iPhone 4S. Het apparaat beschikt daarnaast over een vernieuwde batterij, waarmee je tot 40 uur muziek of 8 uur video kunt afspelen. Ook de camera van de iPod touch heeft een update gekregen. Het nieuwe model is voorzien van een 5 megapixel iSight-camera met zowel autofocus als LED-flitser.

Apple introduceert vijfde generatie iPod touch

Toegevoegd op 13 september 2012

De vijfde generatie iPod touch is in de App Store beschikbaar. Apple lanceerde de nieuwe iPod touch gisteravond op een evenement. Het apparaat is uitgerust met een 4 inch scherm en een snellere processor.

De nieuwe iPod touch is gemaakt van geanodiseerd metaal en weegt 88 gram. Het apparaat is 6,1 mm dik en weegt 88 gram. De iPod touch beschikt over een dual-core Apple A5-processor en is uitgerust met hetzelfde 4 inch scherm als de iPhone 5. Het apparaat is voorzien van een nieuwe batterij, waarmee je tot 40 uur muziek kunt luisteren of 8 uur video kunt afspelen.

Verbeterde camera

Ook de camera van de iPod touch heeft een update gekregen. De vijfde generatie beschikt over een 5 megapixel iSight-camera. De camera stelt automatisch scherp en is daarnaast voorzien van een LED-flitser. De nieuwe iPod touch levert dan ook foto's van een hogere kwaliteit dan zijn voorganger.

De iPod touch is tot slot voorzien van een nieuwe feature die de naam 'iPod touch Loop' heet. De iPod touch Loop is een ronde cirkel die aan de achterzijde van de iPod touch is aangebracht. Je kunt een armbandje aan de cirkel koppelen, wat voorkomt dat het apparaat uit je hand kan glippen tijdens bijvoorbeeld hardlopen.

Preorders

De nieuwe iPod touch is op dit moment nog niet beschikbaar. Apple kondigt in zijn online winkel aan dat het apparaat vanaf 14 september 2012 kan worden besteld.

'Apple introduceert nieuwe iPod touch-modellen op 12 september'

Toegevoegd op 8 september 2012

Apple introduceert op 12 september in San Francisco nieuwe modellen van de iPod touch. Daarnaast toont het bedrijf ook nieuwe versies van de iPod nano en iPod shuffle.

Dit zeggen anonieme bronnen tegen 9to5Mac. Apple verkoopt op dit moment drie verschillende modellen van de iPod touch. Het instapmodel van de iPod touch zou wat betreft ontwerp ongewijzigd blijven. De twee overige iPod touch-modellen krijgen wel een volledig nieuw design.

Instapmodel

Dit betekent echter niet dat het instapmodel ongewijzigd blijft. Apple zou een aantal hardwarematige wijzigingen aan het apparaat willen doorvoeren. Het is niet duidelijk welke wijzigingen dit precies zijn, maar het ligt voor de hand dat Apple het apparaat voorziet van een kleinere dockconnector. Deze dockconnector is naar verwachting ingebouwd in de iPhone 5, die op 12 september door Apple wordt geïntroduceerd.

De bronnen van 9to5Mac weten verder te melden dat twee varianten van de iPod over de toonbank zullen gaan voor 299 dollar en 399 dollar. Gezien de hoogte van de prijs gaat het hierbij vermoedelijk om de twee 'topmodellen' van de iPod touch. Het is onduidelijk hoeveel opslagruimte deze apparaten krijgen.

iPod nano

De iPod nano zou een volledig nieuwe codenaam krijgen, wat doet vermoeden dat het apparaat een flinke update krijgt. De iPod nano die in 2011 verscheen was wat betreft ontwerp identiek aan de versie uit 2010. De codenaam van de huidige iPod nano lijkt dan ook verdacht veel op die van zijn voorganger.

De bronnen weten echter geen details te melden over de specificaties van de nieuwe nano. Macotakara wist eerder te melden dat het apparaat langer wordt dan de huidige generatie en beschikbaar zal zijn in 8 verschillende kleuren. De nieuwe iPod nano is daarnaast uitgerust met een WiFi-chip, waardoor het mogelijk wordt vanuit de iTunes Store muziek te downloaden.

Beperkte beschikbaarheid

9to5Mac weet verder te melden dat Apple direct na de introductie waarschijnlijk alleen het topmodel van de iPod nano beschikbaar zal hebben. Het is echter onduidelijk hoeveel opslagruimte dit apparaat heeft en voor hoeveel de nano over de toonbank gaat. Het topmodel is momenteel voorzien van 16GB opslagruimte en gaat voor 169 euro over de toonbank. Wil je meer informatie over de iPod nano? Kijk dan in het iPod nano: het laatste nieuws-artikel.

Tot slot introduceert Apple naar verwachting een nieuwe iPod shuffle. Het apparaat zou vanaf 49 euro in de winkels komen te liggen. De bronnen weten te melden dat het apparaat in acht verschillende kleuren in de winkels komt te liggen, maar wat betreft design geen grote wijzigingen heeft gekregen. Het is niet duidelijk met hoeveel opslagcapaciteit de iPod shuffle leverbaar zal zijn.

iPod touch krijgt 4,1-inch scherm

Toegevoegd op 22 mei 2012

Eerder vandaag geraakte bekend dat de nieuwe iPhone een groter 3,95-inch scherm (zie ook 'iPhone 5: het laatste nieuws') zal herbergen. In lijn met deze geruchten beweert MacRumors dat de nieuwe iPod touch nu ook een groter 4,1-inch scherm zal krijgen. Dit leidt de site af uit de twee gelekte foto's van het schermpaneel.

© PXimport

© PXimport

Aangezien de laatste upgrade van de iPod touch dateert van september 2010, groeit de waarschijnlijkheid dat Apple op de proppen zal komen met een nieuwe draagbare mediaspeler. Hoewel Apple vanaf 2007 zeer consequent elk jaar een upgrade uitbrengt van de iPod touch, brak het Amerikaans elektronicabedrijf met deze traditie in 2011. Bovendien werd vooralsnog niet veel nieuws over de nieuwe mediaspeler gevonden. Daarom werd door velen de hoop op een nieuwe generatie iPod touch opgegeven. Dit bericht geeft aan dat Apple toch bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe mediaspeler.

Zal de nieuwe iPod Touch over 3G netwerk beschikken?

Toegevoegd op 29 februari 2012

Hoewel nog niet veel geweten is over de nieuwe generatie van de iPod Touch, doen al veel geruchten (op o.a. applespot) de ronde dat de nieuwe iPod uitgerust zou worden met 3G-connectiviteit. De iPad 2 werd reeds voorzien van 3G, maar is dit even waarschijnlijk voor de iPod Touch?

Indien we veronderstellen dat de iPod Touch 5g inderdaad uitgerust zal worden met 3G, kunnen we ons de vraag stellen in hoeverre de iPod in staat is de huidige iPhones te vervangen. Er zijn tal van applicaties bekend waarbij men via een internetverbinding goedkoop, of zelfs gratis, telefoongesprekken kan voeren (Voice-Over-IP, of kortweg VOIP).

Enkele netwerkoperators anticipeerden alvast op deze techniek. Zo bieden ze specifieke tariefplannen met bijhorende apps aan om VOIP gemakkelijk toegankelijk te maken via hun netwerk. VOIP kan, in de toekomst, op deze manier meer ingeburgerd geraken en zo voor een verandering zorgen in de wereld van de mobiele telefonie.

Bovendien zal volgens Forbes de aankomende iPhone 5 zelfs uitgerust zijn met 4G-ondersteuning. Er bestaat dus een reële kans dat de nieuwe iPod Touch-generatie eveneens 4G-connectiviteit onder de motorkap zal hebben.

Komt er een nieuwe iPod Touch?

Toegevoegd op 29 februari 2012

De internetfora staan er vol van: komt er nu een nieuwe iPod Touch? De 5de generatie laat reeds lang op zich wachten, terwijl informatie slechts met mondjesmaat beschikbaar is. Wij zochten uit wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.

Een eerste mogelijkheid betreffen beursgerelateerde perikelen. Toen in oktober vorig jaar de hele wereld verwachtte dat Apple de nieuwe iPhone zou voorstellen, waren de verwachtingen hooggespannen. Tim Cook, CEO van Apple, liet de enthousiaste menigte echter op zijn honger zitten: er werd met geen woord gerept over de iPhone 5. Wel werd een upgrade van de iPhone 4, iOS 5 en iCloud voorgesteld.

Na deze anticlimax kenden de aandelenkoersen van het elektronicabedrijf een fikse terugslag. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat Apple al te euforische suggesties over de nieuwe iPod de kop probeert in te drukken. Te hoge verwachtingen zouden immers wel eens tot nieuwe tegenslagen op de beurs kunnen leiden.

Een tweede mogelijkheid is dat men een verminderd succes van de iPhone 5 (o.a. door de 3G-connectiviteit) vreest, mocht deze gelanceerd worden na de releasedatum van de iPod Touch 5g. Zodoende zou het nog wel eens even wachten kunnen zijn op de nieuwe iPod Touch.

Ten slotte werden er in de software van iOS 5 géén verwijzingen teruggevonden naar de iPod Touch 5g, in tegenstelling tot andere aankomende mobiele Apple-producten, zoals de iPhone 5 en de iPad 3.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000