'iPhone heeft marktaandeel van 10 procent in Nederland'

© PXimport

'iPhone heeft marktaandeel van 10 procent in Nederland'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 juli 2012 - 09:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

10 procent van alle Nederlandse mobiele telefoonbezitters blijkt in het eerste kwartaal van 2012 een iPhone in zijn of haar bezit te hebben gehad. Apple moet Samsung achter zich laten. Samsung heeft een marktaandeel van 30 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In het onderzoek is gekeken het gebruik van alle soorten mobiele telefoons, waar dus ook smartphones onder vallen. Naast Samsung heeft ook Nokia in Nederland een groter marktaandeel dan Apple. Nokia heeft 25 procent van de markt in handen.

Data-abonnement

De iPhone blijkt in Nederland vooral populair te zijn in combinatie met een data-abonnement. Maar liefst 80 procent van alle iPhone-bezitters heeft een data-abonnement. 56 procent van de Nederlanders bezit op dit moment een smartphone.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000