iPhone 4 & iPhone 4S: Het laatste nieuws

© PXimport

iPhone 4 & iPhone 4S: Het laatste nieuws

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 augustus 2013 - 17:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Redactie Computer!Totaal

De iPhone 4S is de opvolger van Apple's iPhone 4. In dit artikel lees je het laatste nieuws over zowel de iPhone 4 als de snellere iPhone 4S.

Obama steekt stokje voor importverbod iPhone 4

Toegevoegd op 5 augustus 2013

De regering-Obama heeft middels een veto weten te voorkomen dat er een importverbod geldt voor de iPhone 4 en de iPad 2 (3G). Daardoor kan Apple deze producten in de VS blijven verkopen.

De Internationale Handelscommissie (ITC) legde in juni een importverbod op voor de iPhone 4 en iPad 2 in verband met schendingen van een 3g-octrooi van Samsung. De Amerikaanse regering heeft zaterdag echter een veto over het importverbod uitgesproken. Dat heeft Michael Froman, de vertegenwoordiger voor buitenlandse handel van de regering-Obama zaterdag per brief laten weten.

Lees alle details over het importverbod op de iPhone 4...

5 miljoen dollar claim: Apple aangeklaagd om defect iPhone 4

Toegevoegd op 15 mei 2013

Een vrouw uit Florida bereidt een aanklacht voor van 5 miljoen dollar tegen Apple. Reden: de aan-uit knop van de iPhone 4 gaat snel kapot, en Apple wist van dat probleem, maar weigert het op te lossen.

De vrouw, Debra Hilton, bereidt een zogeheten "class action suit" voor, waarbij mogelijk duizenden "gedupeerden" kunnen aansluiten. In een class action suit kan een bedrijf aangeklaagd worden uit naam van alle getroffen gebruikers, voor een totaalbedrag van 5 miljoen dollar in dit geval...

Lees de rest van het artikel...

'Start van pre-orders iPhone 4S in Taiwan zorgt voor problemen'

Toegevoegd op 5 december 2011

Ook in Taiwan blijkt de iPhone 4S erg populair. Zowel Taiwan Mobile als Far EasTone Telecommunications (FET) zijn op één december begonnen met het accepteren van pre-orders. De websites van beide providers crashte echter kort nadat de bestellingen geplaatst konden worden.

Dit schrijft TelecomPaper. Ook bij de telecomprovider Chunghwa Telecom verliep het pre-orderen van de iPhone 4S niet geheel soepel. Klanten van de telecomprovider konden gebruik maken van een speciaal telefoonnummer om pre-orders te plaatsen. Dit nummer bleek echter al snel moeilijk bereikbaar te zijn. Ook de website van Chungwa zou korte tijd onbereikbaar zijn geweest.

De eerste Taiwanese klanten ontvangen naar verwachting op 16 december hun iPhone 4S.

Braziliaanse iPhone vliegt spontaan in brand

Toegevoegd op 5 december 2011

Opnieuw is een iPhone 4S spontaan gaan roken. Nadat het apparaat vorige week begon te gloeien en te roken blijkt nu dat een iPhone in Brazilie tijdens het opladen in brand is gevlogen. Dit schrijft PC Magazine.

De gebruiker, Ayla Mota, zegt dat hij zijn iPhone 4S 's nachts aan de oplader had hangen toen deze spontaan begon te roken en te vonken. Uit de iPhone zou zwarte rook en een 'ondragelijke' stank zijn gekomen. Mota stelt dat de iPhone slechts 38 centimeter van zijn gezicht verwijderd was toen deze in brand vloog.

Het is niet duidelijk of dit incident een verband heeft met het roken en gloeien van een iPhone in een Australisch vliegtuig. Het apparaat produceerde tijdens de vlucht net als de Braziliaanse iPhone veel rook. Bij dit incident is het niet duidelijk of het om een iPhone 4S of een iPhone 4 gaat.

'96% van de iPhone 4S-gebruikers is tevreden'

Toegevoegd op 2 december 2011

Maar liefst 96 procent van de iPhone 4S-gebruikers zegt tevreden te zijn over zijn of haar smartphone. De iPhone 4 was na de lancering iets minder populair, aangezien 93 procent van de gebruikers aangaf tevreden te zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ChangeWave onder tweehonderd iPhone 4S-gebruikers. 77 procent van de gebruikers geeft aan zeer tevreden te zijn, terwijl 19 procent aangeeft 'enigsinds tevreden' te zijn met het apparaat. Bij de iPhone 4 was 72 procent zeer tevreden, terwijl 21 procent 'redelijk tevreden' was.

Uit het onderzoek blijkt verder dat twee op de vijf gebruikers of 40 procent problemen heeft met een snel leeglopende batterij. Van deze gebruikers stelt 8 procent dat dit een groot probleem is, terwijl 20 procent het simpelweg 'een probleem' noemt.

Siri blijkt erg populair te zijn, aangezien Siri bovenaan de lijst met meest populaire features staat. Ook de nieuwe 8 megapixel-camera en het snellere surfen op internet wordt gewaardeerd.

© PXimport

iPhone 4S de op één na populairste cameraphone op Flickr

Toegevoegd op 22 november 2011

De iPhone 4S is op dit moment de op één na populairste cameraphone op Flickr. Op de Camera Finder-pagina van Flickr is te zien dat de iPhone 4S veel van haar voorlopers en concurrenten heeft verslagen.

Uit het grafiekje op de webpagina blijkt dat de iPhone 4S inmiddels populairder is dan de iPhone 3G, iPhone 3GS en HTC EVO 4G. Alleen de iPhone 4 is op dit moment populairder dan de iPhone 4S, al lijkt ook de populariteit van deze cameraphone licht te dalen. De populariteit van de iPhone 4S laat tegelijkertijd een snel stijgende lijn zien.

In de grafiek van de populairste camera in het algemeen is de iPhone 4S nog niet te bekennen. In dit rijtje gaat de iPhone 4 momenteel aan kop, gevolgd door de Nikon D90, Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS REBEL T2i en Canon EOS 7D.

© PXimport

© PXimport

Via: MacRumors

'iOS 5.0.2 met batterijfix binnen een week beschikbaar'

Toegevoegd op 18 november 2011

Apple werkt aan twee iOS-updates. iOS 5.0.2 moet de batterijproblemen die iOS 5 op de iPhone 4S veroorzaakt verhelpen. Daarnaast werkt Apple aan IOS 5.1, die de functionaliteit van Siri aanzienlijk moet uitbreiden.

Dit schrijft de website Macerkopf.de. iOS 5.0.2 zou op korte termijn beschikbaar worden gesteld om de batterijproblemen van de iPhone 4S te verhelpen. Eerder lanceerde Apple al iOS 5.0.1, maar deze bleek de problemen voor een aantal gebruikers niet op te lossen. De interne doelstelling die Apple met iOS 5.0.2 wilt behalen is het leveren van een batterijduur van 40 uur standby met 10 uur actief gebruik. De update zou binnen een week beschikbaar moeten zijn.

De volgende grote update voor iOS 5, waarschijnlijk iOS 5.1, brengt volgens Macerkopf een aantal grote veranderingen voor Siri met zich mee. Zo zou Siri nieuwe spraakcommando's aanleren, waardoor gebruikers met behulp van Siri foto's kunnen nemen, video op kunnen nemen of WiFi en Bluetooth aan- en uit kunnen schakelen. De update wordt niet voor het einde van 2011 verwacht.

iOS 5.0.1 verhelpt batterijproblemen iPhone 4S niet

iOS 5.0.1 blijkt de problemen met de batterij van de iPhone 4S niet te verhelpen. Gebruikers klagen over een zeer korte batterijduur van hun iPhone, ook nadat zij de update hebben geïnstalleerd. Dit terwijl Apple in de beschrijving van iOS 5.0.1 stelt dat de update 'oplossingen bevat voor problemen met de batterijduur'.

Ook melden gebruikers dat iOS 5.0.1 juist problemen heeft veroorzaakt. Zo schrijft 'Prashan' op het Apple discussieforum dat hij op iOS 5 met zijn iPhone 4S 39 uur stand-by tijd behaalde. Met iOS 5.0.1 kan zijn iPhone nog geen 24 uur stand-by blijven staan. Ook andere gebruikers lopen tegen de problemen aan.

Gebruikers die al eerder klaagte over de batterijduur lijken eveneens niet geholpen te zijn met de update. Deze groep schrijft dat de update het probleem niet lijkt te verhelpen.

Apple-winkels kunnen vraag naar iPhone 4S niet aan

Toegevoegd op 10 november 2011

De vraag naar de iPhone 4S is nog niet verminderd. Analist Chris Whitmore van Deutsche Bank schrijft in een mededeling aan investeerders dat ongeveer dertig procent van alle winkels aangeeft dat Apple dagelijks te weinig exemplaren van de iPhone 4S in voorraad heeft.

De analist schat dat maar liefst 85 tot 90 procent van de winkels de komende tijd nog tekorten zullen hebben. Apple-medewerkers zouden klanten dan ook aanraden tussen negen en twaalf uur 's avonds in te loggen op de Apple-website en een afspraak te maken om een iPhone 4S op te halen. Dit aangezien het overgrote deel van de voorraad die Apple Stores hebben via reserveringen wordt verkocht en er slechts een kleine hoeveelheid apparaten beschikbaar is voor de losse verkoop.

Via: CNet

'iPhone 4S in Hong Kong via pre-order in 10 minuten uitverkocht'

Toegevoegd op 10 november 2011

De iPhone 4S is in Hong Kong razendsnel uitverkocht. Analist Brian White van Ticonderoga Securities zegt dat hij van bronnen heeft vernomen dat de iPhone 4S in Hong Kong via de pre-order in 10 minuten was uitverkocht. Het apparaat wordt morgen in Hong Kong gelanceerd.

De analist zegt dat de grote belangstelling voor de iPhone 4S in Hong Kong een goed teken is. Dit aangezien Hong Kong het eerste land in de snelgroeiende regio is waar de nieuwe smartphone wordt gelanceerd. De analist zegt dat de iPhone 4S waarschijnlijk in december ook op het Chinese vaste land te koop is.

Via: AppleInsider

Samsung eist inzage in broncode van iPhone 4S-firmware

Toegevoegd op 4 november 2011

Samsung heeft bij de Australische rechter inzage geeist in de broncode van de firmware van de iPhone 4S. Ook wil Samsung gedetailleerde informatie krijgen over de afspraken die Apple heeft gemaakt met Australische telecomproviders.

Dit schrijft het Australische SmartOffice. Apple stapte in augustus zelf naar de Australische rechter en wist met succes een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. Apple en Samsung zijn overeengekomen dat Samsung tot de definitieve uitspraak van de rechter de Galaxy Tab 10.1 niet in Australië verkoopt. Tot op heden heeft de rechter geen uitspraak gedaan in deze zaak.

Nu wil Samsung terugslaan en eist eveneens in Australië een verkoopverbod op de iPhone 4S. De inzage in de broncode van de firmware en de deals met telecomproviders is onderdeel van deze rechtszaak. Deze informatie moet Samsung helpen bij het bouwen van een sterke zaak tegen Apple. Het is nog onduidelijk of de rechter het verzoek van Samsung gaat inwilligen.

'Apple: Oplossing voor de korte batterijduur iPhone 4S is onderweg'

Toegevoegd op 4 november 2011

Apple denkt het probleem met de snel leeglopende batterij van de iPhone 4S snel op te kunnen lossen. Gebruikers klagen dat hun iPhone 4S soms wel tien procent van de batterijduur verliest in slechts één uur.

Een woordvoerder van Apple heeft tegenover All Things D bevestigd dat de iPhone 4S problemen heeft met zijn batterij. Apple zou inmiddels een aantal bugs hebben gevonden die invloed kunnen hebben op de batterijduur van het apparaat. Een update die deze bugs verhelpt moet binnen enkele weken beschikbaar zijn.

Het lijkt erop dat Apple de oplossing voor deze bugs al aan het testen is. In de beschrijving van de beta van iOS 5.0.1, die alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is, staat dat de update een aantal bugs verhelpt van invloed kunnen zijn op de batterijduur.

Apple verstuurt eerste losse exemplaren iPhone 4S naar Nederlandse klanten

Toegevoegd op 2 november 2011

Apple is de verzending van de eerste losse iPhone 4S's aan het voorbereiden. Verschillenden gebruikers melden op het iCulture-forum dat de status van hun bestelling is gewijzigd.

Bij de bestellingen stond in eerste instantie de status 'Artikelen worden verwerkt'. Deze status is nu gewijzigd in 'Verzending wordt voorbereid'. De eerste iPhones zullen waarschijnlijk tussen 31 oktober en 7 november bij hun eigenaren aankomen.

© PXimport

Bron: iPhoneclub

Apple lanceert iPhone 4S 11 november in 15 nieuwe landen

Toegevoegd op 2 november 2011

Apple heeft bekend gemaakt de iPhone 4S op 11 november in 15 nieuwe landen te lanceren. Het gaat hierbij onder andere om Hong Kong, Zuid-Korea, Polen, Griekenland en Nieuw-Zeeland.

Het apparaat kan vanaf 4 november in de pre-order worden besteld. Naast de eerder genoemde landen ligt het apparaat op 11 november ook in Albanië, Armenië, Bulgarije, El Salvador, Guatemala, Malta, Montenegro, Panama, Portugal en Roemenië. Daarnaast maakt het bedrijf bekend voor het eind van het jaar de iPhone in meer dan zeventig landen beschikbaar wilt hebben.

Batterij van iPhone 4S loopt snel leeg

Toegevoegd op 31 oktober 2011

Gebruikers van de iPhone 4S klagen over een te snel leeglopende batterij. De batterijduur van de nieuwe iPhone is volgens Apple iets korter dan die van de iPhone 4. Gebruikers zeggen echter een extreem korte batterijduur te ervaren.

Technici van Apple zijn inmiddels druk bezig persoonlijk contact op te nemen met getroffen gebruikers. Het is nog onduidelijk wat de problemen veroorzaakt. Om de oorzaak van het probleem snel op te sporen vraagt Apple gebruikers die tegen de problemen aanlopen een analysetool op hun iPhone 4S te installeren.

Sommige iPhone 4S gebruikers schrijven dat hun batterij met maar liefst tien procent terugloopt in één uur, ook als het apparaat nauwelijks of niet wordt gebruikt. Waarschijnlijk wordt het probleem veroorzaakt door een softwarematig probleem.

Gebruikers hebben inmiddels ontdekt dat de locatiediensten binnen iOS 5 de tijdzone-instelling soms lijkt de activeren, terwijl deze uitgeschakeld is. Dit heeft tot gevolg dat het apparaat met grote regelmaat contact op neemt met meerdere zendmasten, waardoor de batterijduur van het apparaat zou verminderen. Andere gebruikers wijzen juist op een fout in Apple's nieuwe notificatiesysteem.

T-Mobile klanten hebben problemen met het activeren van iPhone 4S

Toegevoegd op 23 oktober 2011

Nederlandse T-Mobile-gebruikers die nu al een iPhone 4S hebben weten te bemachtigen hebben problemen met het activeren van hun nieuwe iPhone. Dit blijkt uit een discussie op het iCulture-forum.

Met de bestaande microsimkaarten van T-Mobile lijkt het niet mogelijk te zijn om de iPhone 4S te activeren. De problemen kunnen worden opgelost door de simkaart in te wisselen voor een nieuwere versie bij de provider. Dit is op dit moment echter nog niet mogelijk, aangezien het T-Mobile onvoldoende microsimkaarten op voorraad heeft.

T-Mobile zegt dat haar voorraad nieuwe microsimkaarten is afgestemd op het aantal iPhone 4S's dat het bedrijf in voorraad heeft. Hierdoor zouden er onvoldoende simkaarten beschikbaar zijn om de microsimkaarten van bestaande klanten om te wisselen.

Ook in Duitsland doet het probleem zich voor. T-Mobile Duitsland heeft het probleem inmiddels onderkent en wisselt de simkaart gratis voor klanten om. In Nederland is deze regeling helaas nog niet beschikbaar.

Via: Tweakers

iPhone 4S in Nederland via pre-order te bestellen

Toegevoegd op 21 oktober 2011

Vanaf vandaag kun je bij Apple de iPhone 4S in de pre-order bestellen. De levertijd van het apparaat staat momenteel op één tot twee weken. Je kunt maximaal twee iPhones per persoon bestellen.

De 16GB iPhone 4S kost 599 euro, de 32GB-versie 699 euro en de 64GB-variant 799 euro. De prijzen van Apple wijken hiermee af van de prijzen die T-Mobile hanteert voor de iPhone 4S in combinatie met een prepaid-abonnement. Voor een 16GB iPhone 4S met een prepaid-abonnement betaal je bij de provider 639,95 euro.

Je kunt echter ook een T-Mobile Sim Only Prepaid Standaard nemen. Je betaalt hiervoor eenmalig 9,95 euro. De gebruikskosten van dit abonnement zijn gelijk aan het prepaid-abonnement dat je afsluit in combinatie met een iPhone 4S. Door vervolgens los een iPhone 4S 16GB bij Apple aan te schaffen voor 599 bepaar je 31 euro. Bij de 32GB- en 64GB-versie van de iPhone 4S bespaar je iets meer.

Hieronder vind je de prijzen van de drie iPhone 4S-modellen in combinatie met een prepaid-abonnement van T-Mobile.

© PXimport

T-Mobile maakt prijzen voor iPhone 4S bekend

Toegevoegd op 20 oktober 2011

T-Mobile heeft de prijzen bekend gemaakt die zij in Nederland gaat hanteren voor de iPhone 4S. Ook maakt het bedrijf bekend voor welk bedrag je een simlockvrije iPhone 4S kunt aanschaffen. De voorverkoop van het apparaat gaat op vrijdag 21 oktober van start en het apparaat ligt 28 oktober in de winkels.

Een simlockvrije iPhone 4S 16GB is via T-Mobile te koop voor 639,95 euro. Het 32GB-model kost 749,95 euro en de 64GB-variant 859,95 euro. De provider biedt de iPhone 4S ook in combinatie met abonnementen aan. In combinatie met het duurste abonnement, van 99,95 euro per maand, kost de iPhone 4S 16GB nog 29,95 euro. Voor het 32GB-model betaal je nog 129,95 euro en voor de 64GB-versie 229,95 euro.

Zodra je kiest voor een goedkoper abonnement wordt het bedrag dat je moet bijbetalen voor de iPhone 4S hoger. Zo betaal je bij het goedkoopste abonnement van T-Mobile, de iSmart 150 voor 29,50 euro per maand, nog 259,95 euro bij voor het 16GB-model van de iPhone 4S. De 32GB-versie is beschikbaar voor 359,95 euro en het 64GB-model voor 459,96 euro.

T-Mobile gaat de iPhone Hieronder vind je in een tabel alle prijzen die T-Mobile voor de iPhone 4S hanteert.

© PXimport

AT&T heeft één miljoen iPhone 4S's geactiveerd

Toegevoegd op 20 oktober 2011

De Amerikaanse provider AT&T heeft in totaal één miljoen iPhone 4S's geactiveerd. Dit is ruim een kwart van alle iPhone 4S-toestellen die Apple tot nu toe heeft verkocht. De lancering is hiermee de meest succesvolle iPhone-lancering die AT&T ooit heeft gehad.

AT&T is de enige Amerikaanse provider die '4G-snelheden' kan leveren. De provider maakt gebruik van een 3G HSPA netwerk, waarmee downloadsnelheden van maximaal 14,4Mbps kunnen worden behaald. Concurrenten van AT&T beschikken niet over een dergelijk netwerk en leveren dus langzamere downloadsnelheden.

De iPhone is voor AT&T een belangrijk apparaat. Alle modellen van de iPad zijn in het vierde financiële kwartaal van 2011, dat op 30 september ten einde liep, waren gezamenlijk goed voor 56 procent van alle smartphone-verkopen die het bedrijf maakte. In totaal verkocht AT&T 4,8 miljoen iPhones in het vierde kwartaal.

Via: 9to5Mac

'iPhone 4S in eerste drie dagen vier miljoen keer verkocht'

Apple maakt bekend dat de iPhone 4S in de eerste drie dagen na de introductie op 14 oktober 4 miljoen keer is verkocht. iOS 5 is inmiddels door 25 miljoen gebruikers geïnstalleerd. Ook iCloud blijkt het goed te doen. Twintig miljoen gebruikers hebben zich voor de clouddienst aangemeld.

Met vier miljoen verkochte toestellen is het apparaat twee keer zoveel verkocht als de iPhone 4. Apple spreekt van een nieuw record. De iPhone 4S werd op 14 oktober gelanceerd in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Op 28 oktober wordt het apparaat in 22 andere landen gelanceerd waaronder Nederland.

Zo haal je een iPhone 4S volledig uit elkaar

Toegevoegd op 15 oktober 2011

Benieuwd hoe je de iPhone 4S uit elkaar kunt halen voor bijvoorbeeld reparatie? iFixYouri heeft samen met 9to5Mac een handige tutorial gemaakt waarin stap voor stap wordt getoond hoe je het apparaat volledig uit elkaar haalt.

[youtube]fbPpeXP5GdE[/youtube]

Death grip op iPhone 4S opgelost

Toegevoegd op 15 oktober 2011

Todays iPhone heeft de iPhone 4S getest op het bekende death grip probleem dat zich bij de iPhone 4 voordoet. Het probleem lijkt niet op de iPhone 4S te bestaan. In de video toont Todays iPhone ook de death grip op de iPhone 4, waarbij duidelijk te zien is hoe het signaal verloren gaat.

Door de iPhone 4 in death grip te houden wordt de antenne van de iPhone 4 geblokkeerd. Het signaal met het GSM-netwerk kan verloren gaan, waardoor een telefoongesprek afgekapt kan worden. Daarnaast kan de iPhone 4 ook de verbinding met het 3G-netwerk kwijt raken.

[youtube]vpZPvWXbrtY[/youtube]

iPhone 4S past mogelijk niet in hoesjes voor iPhone 4

Toegevoegd op 13 oktober 2011

Dit nieuwsje van afgelopen zondag hebben wij helaas over het hoofd gezien. De iPhone 4S en iPhone 4 lijken op het eerste gezicht wat betreft uiterlijk identiek te zijn. Door de vernieuwde antenne van de iPhone 4S lijkt het er echter op dat de iPhone 4S niet gaat passen in hoesjes voor de iPhone 4.

De website Android Sale heeft een foto geplaatst waarop de iPhone 4 en iPhone 4S op elkaar liggen. Op de foto is duidelijk te zien dat met name de schakelaar aanzienlijk is verschoven. Bij de volumeknoppen is het verschil minder duideijk, maar ook deze lijken iets lager te liggen. Kijk dus uit als je nu al vast een hoesje voor de iphone 4S wilt kopen!

© PXimport

iPhone 4S review: wij hebben hem!

Toegevoegd op 13 oktober 2011

Onze zusterwebsite MacWorld.com's Jason Snell heeft de iPhone 4S in handen gehad en een review geschreven over het nieuwe apparaat. Wij hebben een vertaling van de review op MacWorld geplaatst. Twijfel jij nog over de iPhone 4S of wil je simpelweg alles erover weten? Kijk dan hier.

Eerste benchmarks: iPhone 4S aanzienlijk sneller dan iPhone 4

Toegevoegd op 11 oktober 2011

De iPhone 4S is nog niet beschikbaar, maar toch zijn er al een aantal benchmarks opgedoken. Uit de benchmarks blijkt dat de iPhone 4S iets langzamer is dan de iPad 2, maar aanzienlijk sneller dan de iPhone 4.

De iPad 2 en iPhone 4S zijn beide uitgerust met de dual-core A5 processor. Anandtech heeft de verschillende benchmarks in een overzicht gezet. Anandtech schat dat de A5 processor in de iPad 2 met 1GHz ongeveer 25% sneller draait dan de CPU van de iPhone 4S. Dit zou betekenen dat de dual-core processor van de iPhone 4S een kloksnelheid van ongeveer 800MHz heeft.

© PXimport

© PXimport

Duitse klanten ontvangen iPhone 4S te vroeg

Toegevoegd op 11 oktober 2011

In Duitsland ligt de iPhone 4S net als in de Verenigde Staten op 14 oktober in de winkels. Desondanks hebben een aantal Duitse klanten die het apparaat via de pre-order bestelde de iPhone 4S nu al binnen gekregen.

Macerkopf.de heeft een aantal foto's en screenshots toegezonden gekregen van lezers die de iPhone 4S al ontvangen hebben. Op de foto's is onder andere het nieuwe spraakherkenningssysteem Siri te zien. Het apparaat is geleverd met iOS 5, die net als de iPhone 4S pas op 14 oktober wordt vrijgegeven. Hieronder vindt je een aantal foto's en screenshots.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Via: MacRumors

iPhone 4S in eerste 24 uur ruim miljoen keer verkocht

Toegevoegd op 10 oktober 2011

Apple heeft bekend gemaakt dat er in de eerste 24 uur na de lancering van de iPhone 4S ruim 1 miljoen iPhones zijn besteld via de pre-order. Hiermee heeft de iPhone 4S een nieuw record gevestigd.

De iPhone 4S is hiermee aanzienlijk populairder dan de iPhone 4, die in de eerste 24 uur 'slechts' 600,000 keer werd verkocht. De iPhone 4S is op vrijdag 14 oktober vanaf 8.00 uur lokale tijd beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Eind oktober zal iPhone 4S in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn, waaronder Nederland.

iPhone 4S in pre-order uitverkocht

Toegevoegd op 10 oktober 2011

De iPhone 4S is een groot succes. Ondanks dat het apparaat nog niet in de winkels ligt en alleen via een pre-order te bestellen is is de iPhone 4S nu al uitverkocht. De levertijd van het apparaat zijn daarom gestegen naar één tot twee weken.

Dit schrijft 9to5Mac. De iPhone 4S wordt op 14 oktober gelanceerd. Naar verwachting zullen op deze dag de eerste nieuwe iPhones worden afgeleverd. De extra levertijd moet je bij deze datum optellen. In Nederland moeten we waarschijnlijk tot 28 oktober 2011 wachten.

© PXimport

AT&T verkoopt 200,000 iPhone 4S's in de eerste twaalf uur

Toegevoegd op 10 oktober 2011

De Amerikaanse telecomprovider AT&T heeft via pre-orders in de eerste twaalf uur na de aankondiging van de iPhone 4S 200,000 nieuwe iPhones verkocht. AT&T zegt hiermee haar succesvolste lancering van een iPhone ooit te hebben. Dit schrijft Reuters.

Het aantal verkochte toestellen is in verhouding met de lancering van de iPhone 4 enorm. Vorig jaar verkochtte alle providers in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Japan en Verenigd Koninkrijk gezamenlijk 'slechts' 600,000 iPhone 4's via de pre-order in de eerste dag na de lancering. Het lijkt er dus op dat de iPhone 4S aanzienlijk populairder is dan de iPhone 4.

KPN plaatst prijzen iPhone 4S op haar websites

Toegevoegd op 7 oktober 2011

KPN heeft op haar website een pagina geplaatst waarop de prijzen van de iPhone 4S in combinatie met een KPN-abonnement te vinden zijn. De iPhone 4S is waarschijnlijk vanaf 28 oktober in Nederland te koop.

Uit het overzicht blijkt dat de iPhone 4S 16GB in combinatie met het duurste abonnement van KPN, de Bel-SMS-WebXL 1500, 49,95 euro kost. In combinatie met het goedkoopste abonnement kost het 16GB-model 459,95 euro. Wil je het goedkoopste abonnement combineren met het 64GB-model? Dan ben je 659,95 euro kwijt.

KPN heeft aan NU.nl laten weten dat het online plaatsen van de pagina een fout is geweest. De woordvoerder wil niet zeggen of de pagina de juiste prijzen vermeld. Inmiddels heeft KPN het overzicht van haar website verwijderd.

Apple lanceert iPhone 4S

Toegevoegd op 5 oktober 2011

Apple heeft gisteravond de iPhone 4S gelanceerd. Het apparaat is wat betreft uiterlijk gelijk aan de iPhone 4, maar heeft hardwarematig een aantal flinke upgrades gekregen.

De iPhone 4S beschikt over een dual-core A5 processor, een zeven keer snellere grafische processor en een 8 megapixel camera. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een chip die met zowel GSM- als CDMA-netwerken overweg kunt. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld overal in de Verenigde Staten telefoneren met een iPhone 4S die je in Nederland hebt gekocht.

Al langer gaan er geruchten dat Apple in iOS 5 veel met spraakherkenning wil gaan doen. Nu blijkt dat deze functie, Siri, alleen beschikbaar is op de iPhone 4S. Siri is een hulpmiddel dat aan de hand van gesproken vragen of opdrachten activiteiten uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht geven 'wek mij morgenochtend om 06:00'. Siri zet vervolgens zelf de wekker voor je.

Ook kun je bijvoorbeeld een SMS-bericht voor laten lezen door Siri. Wordt hierin gevraagd of je overmorgen mee naar de film kunt? Siri kijkt het voor je na in de agenda. Vervolgens kun je het antwoord op de vraag inspreken, waarna Siri de boodschap als SMS-bericht verstuurd.

© PXimport

Vodafone Duitsland verwijst naar iPhone 4S op haar website

Toegevoegd op 3 oktober 2011

Vodafone Duitsland noemt de iPhone 4S op haar website. De verwijzing kan worden gevonden in een lijst met apparatuur waarvoor accessoires van Vodafone geschikt is. In de lijst wordt zowel de witte als zwarte iPhone 4S met 16GB, 32GB of 64GB opslagruimte genoemd.

Naast de iPhone 4S wordt ook een nieuw model van de iPhone 4 op de website vermeld. Het gaat om een 8GB-model van de iPhone 4. De lijst doet vermoeden dat het uiterlijk van de iPhone 4S identiek wordt aan de iPhone 4. Dit aangezien beide apparaten volgens Vodafone gebruikt kunnen worden in combinatie met dezelfde Bumper Case. Dit is alleen mogelijk als de afmetingen en verhoudingen van de apparaten exact gelijk zijn.

De verwijzingen kunnen ook worden gevonden bij universele accessoires. Zo is Elgate TV-ontvanger volgens Vodafone voor zowel de iPhone 4 als iPhone 4S geschikt. Het apparaat kan ook samenwerken met zowel de eerste als tweede generatie iPad. Het is daarom opvallend dat Vodafone in dit lijstje niet de iPhone 5 noemt. Het is onduidelijk wat dit te betekenen heeft.

Via: iPhone Ticker

iTunes-beta bevat verwijzing naar iPhone 4S

Toegevoegd op 2 oktober 2011

De laatste beta van iTunes bevat verwijzingen naar de iPhone 4S. De verwijzingen kunnen worden gevonden in het Info.plist-bestand van de MobileDevices-bundle die onderdeel is van de negende beta van iTunes 10.5. Dit schrijft AppleInsider.

De beta werd afgelopen vrijdag vrijgegeven. In het plist-bestand zijn verwijzingen naar zowel een zwarte als witte iPhone 4S aanwezig. Ook zijn er icoontjes aanwezig voor beide toestellen. Deze lijken identiek te zijn aan de CDMA-versie van de iPhone 4. Eerder gingen er geruchten dat de iPhone 4S uitgerust zou worden met een basebandchip die ondersteuning biedt voor zowel GSM- als CDMA-netwerken.

© PXimport

© PXimport

Uitgelekt verpakkingsmateriaal bevestigt komst van iPhone 4S

Toegevoegd op 29 september 2011

Cult of Mac heeft een foto ontvangen van verpakkingsmateriaal dat volgens de maker van de foto bedoeld is voor de iPhone 4S. Op het verpakkingsmateriaal is duidelijk 'iPhone 4S, White, 16GB' te lezen. De foto doet vermoeden dat de iPhone 4S op korte termijn wordt gelanceerd.

Daarnaast suggereert de foto dat de iPhone 4S vanaf de lancering direct in het wit verkrijgbaar zou zijn. De witte iPhone 4S heeft volgens het verpakkingsmateriaal modelnummer MD239F/A. Op de foto zijn alle gegevens die gebruikt kunnen worden om het apparaat te identificeren verwijderd. Denk hierbij aan de IMEI en het serienummer van de iPhone. Het is niet duidelijk of de foto echt is. Het is natuurlijk mogelijk dat de bron van Cult of Mac creatief is geweest met Photoshop.

De iPhone 4 was na de lancering alleen in het zwart leverbaar, aangezien Apple bij de productie van een witte variant tegen problemen aanliep. Zo zou er sprake zijn van een lichtlek, waardoor het licht van de flitsers bij de lens van de camera terecht kwam. Dit probleem had tot gevolg dat het overgrote deel van de foto's die met het apparaat werden genomen overbelicht waren.

© PXimport

Het verpakkingsmateriaal van de iPhone 4S

Apple verstuurt uitnodigingen voor evenement op 4 oktober

Toegevoegd op 27 september 2011

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 4 oktober. Op de uitnodiging staat de tekst 'Let's talk iPhone'. Het evenement wordt georganiseerd in Apple's campus in Cupertino, Californië en begint om 19:00 Nederlandse tijd. Dit schrijft The Loop.

Mogelijk lanceert Apple op het evenement de iPhone 4S en/of de iPhone 5. De iPhone 4S is volgens geruchten een goedkoper model iPhone dan de iPhone 5. Het apparaat zou wat betreft uiterlijk veel lijken op de iPhone 4, al zou Apple afstappen van de glazen achterzijde. Op foto's van een case van Otterbox is te zien dat de volumeknoppen zijn verplaatst naar de rechterzijde van het apparaat. Wat betreft specificaties zou de iPhone 4S identiek zijn aan de iPhone 4.

Otterbox-case voor iPhone 4S toont verplaatste volumeknoppen

Toegevoegd op 23 september 2011

Chronicwire heeft op Twitter een foto's geplaatst van de doos van de Commuter Series-case van Otterbox voor de iPhone 4S. Op de foto's is te zien dat de volumeknoppen en muteknop zijn geplaatst naar de rechterzijde van het apparaat. Op de iPhone 4 zitten deze knoppen aan de linkerzijde.

De knoppen zitten op de case boven de uitsparing voor het simkaartslot. De verplaatste knoppen zijn opvallend aangezien er tot nu toe geen ander bewijs is ontdekt die dit bevestigd. De case heeft geen uitsparing voor de dock connector. Dit is waarschijnlijk te verklaren door de bescherming die de case moet bieden.

Otterbox staat bekend om zijn zeer stevige en goed beschermende cases. Chronicwire claimt dat Otterbox inmiddels 3 miljoen cases voor de iPhone 4S heeft geproduceerd.

© PXimport

© PXimport

Bestuurslid Apple spreekt zijn mond voorbij - iPhone 4S komt in oktober

Toegevoegd op 22 september 2011

Al Gore, bestuurslid van Apple, heeft zijn mond voorbij gepraat. Tijdens de Discovery Invest Leadership Summi-conferentie zei Gore: "En niet te vergeten de nieuwe iPhones die volgende maand uitkomen." Het bestuurslid lijkt hiermee te doelen op zowel de iPhone 4S als de iPhone 5.

Dit schrijft journalist Toby Shapshak van het Zuid-Afrikaanse Stuff Magazine op Twitter. Uit de tweet blijkt dat Gore inderdaad over meerdere iPhones sprak. Dit doet vermoeden dat Apple in oktober niet alleen de iPhone 5, maar ook de iPhone 4S gaat presenteren. Al langer gaan er geruchten dat de iPhone 4S inmiddels in grote getallen van de productielijn komt.

Het lijkt erop dat Apple de iPhone 4S begin oktober gaat presenteren op een speciaal media-evenement. All Things Digital, het blog van The Wall Street Journal, schreef gisteren op basis van een anonieme bron dat Apple op 4 oktober een media-evenement organiseert waarop een nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Pocket Gamer kreeg enkele dagen eerder 5 oktober als datum door voor het media-evenement van Apple.

Nieuwe onderdelen voor iPhone 4S duiken op

Toegevoegd op 21 september 2011

Nieuwe onderdelen voor de iPhone 4S zijn opgedoken. iRepair India heeft een aantal foto's naar Apple Insider gestuurd met onderdelen die voor het goedkopere model iPhone beschikbaar zouden zijn. iRepair India geeft aan dat het apparaat op korte termijn gelanceerd zou worden.

iRepair India zou de onderdelen in handen hebben gekregen via een bron een Shenzhen, China. In Shenzhen staat een fabriek van Foxconn, een fabrikant van de iPhone. Opvallend is dat de website de onderdelen beschrijft als onderdelen voor de iPhone 4GS, in plaats van de iPhone 4S. De naam lijkt een verwijzing te zijn naar de iPhone 3GS, de opvolger van de iPhone 3G.

De reparatiewebsite heeft verschillende onderdelen in handen gekregen. Het gaat onder andere om een batterij, de behuizing voor de camera, homeknop, dock connector en het glazen scherm.

© PXimport

Het scherm van de iPhone 4S

© PXimport

De homeknop van de iPhone 4S

Witte iPhone 4S duikt op in AT&T-systeem

Toegevoegd op 19 september 2011

In het interne systeem van de Amerikaanse telecomprovider AT&T is een witte iPhone 4S opgedoken. heeft een screenshot ontvangen van het interne systeem van AT&T, waar het apparaat in een lijst tussen de iPhone 3GS en zowel witte als zwarte iPhone 4 staat.

Het is helaas niet te controleren hoe de verwijzing naar de witte iPhone 4S in het systeem terecht is gekomen. Het is daarom niet duidelijk of AT&T met de actie informatie heeft laten uitlekken of dat een medewerker van het bedrijf simpelweg een fout heeft gemaakt. We zullen dus helaas nog even moeten wachten voordat met zekerheid te zeggen is dat de iPhone 4S ook in het wit verkocht zal worden.

© PXimport

iPhone 4S productie loopt op volle toeren

Toegevoegd op 16 september 2011

Naast de [urlx=http://macworld.nl/nieuws/12110616-iphone-5-het-laatste-nieuws.html]iPhone 5 lanceert Apple binnenkort de iPhone 4S. De iPhone 4S rolt inmiddels in grote aantallen van de productielijn. Naar verwachting zal Apple een voorraad van 10 miljoen iPhone 4S's hebben bij de lancering van het apparaat.

Dit schrijft 9 to 5 Mac op basis van een anonieme bron. De bron stelt dat de iPhone 4S wat betreft uiterlijk veel lijkt op de iPhone 4. Het apparaat krijgt een aantrekkelijker prijskaartje dan de iPhone 5. Helaas weet de bron verder geen details te melden over de specificaties van de iPhone 4S, al zullen deze naar verwachting overeen komen met de specifaties van de iPhone 4.

Voorkant van iPhone 4S-prototype lekt uit

Toegevoegd op 1 september 2011

Engadget heeft een aantal foto's van de voorkant van een iPhone 4S-prototype in handen. Het gaat om een voorkantje voor de N94, wat volgens Engadget het modelnummer is voor de iPhone 4S. Het voorkantje lijkt het op het eerste oog veel op de voorkant van de iPhone 4.

Een klein verschil met de voorkant van de iPhone 4 is het kleine rondje naast de locatiesensor boven de microfoon. Het is niet helemaal duidelijk wat dit rondje precies is, al lijkt het veel op een microfoon of het gaat over LED-lampje van een webcam in een Mac.

© PXimport

De voorkant van de N94

Eerder dook een foto op van een achterkant voor de N94. Hierbij gingen wij er vanuit dat dit onderdeel voor de iPhone 5 was bedoeld, waardoor de foto in het iPhone 5: Het laatste nieuws-artikel is beland. Hierbij daarom alsnog de foto van de achterkant van de N94.

© PXimport

De achterkant van de N94

'iPhone 4S is een 8GB iPhone 4'

Toegevoegd op 24 augustus 2011

Apple gaat een goedkopere iPhone 4 lanceren. Het gaat om een model met 8GB opslagruimte. Het apparaat moet gelijktijdig met de iPhone 5 worden gelanceerd, die eind september wordt verwacht. Dit schrijft Reuters.

Reuters baseert zich hierbij op twee bronnen die 'kennis van zaken hebben'. Apple zou de 8GB flash drives hebben bestelt bij een Koreaans bedrijven. De bronnen willen echter geen fabrikant bij naam noemen. Apple koopt momenteel flash drives bij Toshiba uit Japan en Samsung Electronics uit Zuid-Korea.

Het is daarom goed mogelijk dat Apple de 8GB flash drives voor de goedkopere iPhone bij Samsung heeft besteld. Dit is opvallend aangezien Samsung en Apple momenteel in een heftige patentstrijd verwikkeld zijn. Als reactie hierop lijkt Apple steeds meer afstand te nemen van Samsung.

'iCloud is de basis voor de iPhone 4S'

Toegevoegd op 12 augustus 2011

iCloud vormt de basis voor een goedkopere iPhone. Dit apparaat moet de iPhone 4S worden. Dit schrijf AppleNApps. De website zegt zich te baseren op drie verschillende bronnen, die allen op andere wijze met Apple verbonden zijn.

De iCloud iPhone, zoals het apparaat intern bij Apple genoemd zou worden, wordt een iPhone die erg afhankelijk is van iCloud. Het apparaat krijgt daarom minder interne opslagruimte en gebruik iCloud op de opslag van data zoals contactgegevens, iWorks-bestanden en mail.

De verkoopprijs van de iPhone 4S of iCloud iPhone zou rond de 400 dollar moeten komen te liggen. Dit zou betekenen dat het apparaat voor 400 euro in de Nederlandse Apple Store te koop zou worden. Om de lage verkoopprijs mogelijk te maken zou Apple veel onderdelen uit de iPhone 4 gebruiken voor de iPhone 4S.

Het design van de iPhone 4S is volgens AppleNApps op sommige punten aangepast. Zo zou het apparaat een achterkant krijgen van aluminium in plaats van de glazen behuizing van de iPhone 4. Daarnaast zou het apparaat schuin aflopende zijkanten krijgen, net als de iPad 2.

'iPhone 4S in oktober bij China Telecom verkrijgbaar'

Toegevoegd op 5 augustus 2011

China Telecom gaat in oktober waarschijnlijk dit jaar de iPhone 4S verkopen. AllThingsD schrijft op basis van het Chinese Sohu.com dat de Chinese provider hier een overeenkomst voor heeft gesloten met Apple.

De iPhone 4S is volgens Sohu.com een uitgeklede variant van de huidige iPhone 4. Het apparaat moet goedkoper worden dan de iPhone 4 en hiermee voornamelijk gebruikers in landen die in ontwikkeling zijn aanspreken. Denk hierbij aan China.

Naast de iPhone 4S gaat China Telecom waarschijnlijk gelijktijdig de iPhone 5 verkopen. Het is niet duidelijk of we de twee toestellen van Apple in oktober ook in Nederland kunnen verwachten.

Voorraad van iPhone 3GS raakt op - iPhone 4S op komst?

Toegevoegd op 1 augustus 2011

Het lijkt erop dat Apple de verkoop van de iPhone 3GS gaat stoppen. De voorraden in meerdere landen zouden inmiddels opraken, terwijl winkels nauwelijks nieuwe iPhone 3GS's binnen krijgen. Ook zou Orange in Groot-Brittannië haar medewerkers hebben laten weten dat het apparaat niet langer wordt verkocht.

9 to 5 Mac schrijft op basis van meerdere bronnen in verschillende landen dat de voorraden van de iPhone 3GS op beginnen te raken. Zo zou een bron bij een internationale telecomprovider hebben aangegeven dat de iPhone 3GS uit hun database is verdwenen, terwijl een bron bij een Europese telecomprovider aangeeft dat de voorraad van de iPhone 3GS opvallend laag is.

Daarnaast heeft de website een foto ontvangen van een medewerker van een Engelse Orange-winkel waarop een boodschap wordt getoond die aangeeft dat de iPhone 3GS niet langer wordt verkocht.

© PXimport

De foto van de Orange UK-medewerker

Eerder deden geruchten de ronde dat Apple de iPhone 3GS naast de iPhone 4 en iPhone 5 zou blijven verkopen. De 3GS zou in dit geval een goedkoop model iPhone worden dat de strijd aan moet gaan met Android-toestellen. De nieuwe informatie lijkt dit gerucht echter te ontkrachten.

Door het verdwijnen van de iPhone 3GS wordt de komst van de iPhone 4S aannemenlijker. Vorige week dook er een afbeelding op van een mogelijk prototype van de iPhone 4S. Dit apparaat zou grotendeels identiek zijn aan de iPhone 4, maar in plaats van een glazen behuizing een behuizing van plastic hebben gekregen.

Mogelijk prototype van iPhone 4S duikt op

Toegevoegd op 28 juli 2011

Een aantal foto's van een mogelijk prototype van de iPhone 4S zijn opgedoken. Het apparaat wordt omschreven als een prototype van een goedkopere variant van de iPhone 4. De afbeeldingen zijn opgedoken op de Vietnamese website Tinhte.vn.

De afbeeldingen zijn volgens de website afkomstig uit een betrouwbare bron. Apple zou de kosten van de iPhone 4S hebben kunnen verlagen door af te stappen van de glazen voor- en achterzijde. De voor- en achterzijde van de iPhone 4S zouden daarom van plastic zijn. Op de achterzijde van het model dat op Tinthe.vn wordt getoond is het bekende modelnummer XXXXX te zien. De website schrijft verder dat de iPhone 4S sneller lijkt te zijn dan de iPhone 4. Daarnaast is het apparaat lichter dan zijn duurdere broertje.

Tinthe.vn is overigens geen onbekende website. De website wist eerder een 64GB prototype van de iPhone 4 met een speciale versie van iOS 4 in handen te krijgen. Daarnaast wisten zij als één van de eerste een prototype van de iPhone 4 te bemachtigen.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Via: MacRumors

'Goedkopere iPhone op komst'

Toegevoegd op 8 juli 2011

Apple gaat in september twee nieuwe iPhones lanceren, de iPhone 5 en een goedkopere iPhone. De goedkopere iPhone moet de strijd aan gaan met Android-toestellen. Dit schrijft 9to5Mac op basis van een anonieme bron.

Het is niet duidelijk om wat voor toestel het hier precies gaat. Momenteel wordt zowel de iPhone 3GS als iPhone 4 verkocht. De 3GS gaat momenteel voor 499 euro over de toonbank, wat te duur is om met Android-toestellen te kunnen concurreren. Het lijkt hierdoor onwaarschijnlijk dat het om een bestaand toestel gaat. Het is daarom goed mogelijk dat Apple een geheel nieuwe iPhone ontwikkeld die voor aanzienlijk minder geld op de markt wordt gebracht.

9to5Mac schrijft dat de iPhone 4S mogelijk gebaseerd wordt op de iPod touch, die aanzienlijk goedkoper is dan de huidige iPhones. Het apparaat heeft dezelfde resolutie, maar een slechtere kijkhoek. Daarnaast is het apparaat niet uitgerust met GPS, gaat de batterij minder lang mee en heeft het apparaat minder RAM geheugen.

Apple bestelt 15 miljoen iPhone 5's

Toegevoegd op 5 juli 2011

Apple heeft 15 miljoen iPhone 4S's bestelt bij de Taiwanese producent Pegatron Technology. Dit zegt Digitimes op basis van anonieme bronnen. De iPhone's moeten in september worden verscheept, wat overeenkomt met een aantal eerdere geruchten.

De bronnen van Digitimes zeggen dat Pegatron begonnen is met het inkopen van materialen die gebruikt worden tijdens de productie. Daarnaast zou het bedrijf vacatures hebben openstaan voor extra personeel. Pegatron bouwt momenteel de CDMA-variant van de iPhone 4. Deze wordt voornamelijk in de Verenigde Staten gebruikt.

'iPhone 3GS wordt goedkopere model iPhone'

Toegevoegd op 28 juni 2011

In plaats van de iPhone 4S wordt de iPhone 3GS het goedkopere model van de iPhone dat Apple op de markt wil brengen. Dit schrijft Barrons op basis van Keith Bachman, analist bij BMO Capital. De iPhone 4S wordt volgens de analist pas in een later stadium geïntroduceerd.

De analist zegt dat Apple dit jaar geen nieuw goedkoop model van de iPhone zal uitbrengen. Om toch de prepaid-markt en opkomende markten te kunnen bedienen blijft het bedrijf de iPhone 3GS aanbieden, die op het moment in Nederland voor 499 euro over de toonbank gaat.

Het bericht is opvallend aangezien gister een analist van Morgan Stanley in een notitie aan haar klanten aangaf dat Apple dit jaar nog de iPhone 4S gaat lanceren. Het is helaas afwachten om te kunnen achterhalen analist het bij het juiste eind heeft.

Wordt de iPhone 4S een goedkopere variant van de iPhone?

Toegevoegd op 27 juni 2011

Apple gaat een goedkopere variant van de iPhone lanceren. Dit voorspelt Katy Huberty, analist bij analistenbureau Morgan Stanley, in een notitie naar klanten. Waarschijnlijk gaat het hier om de iPhone 4S.

De goedkopere iPhone gaat Apple volgens de analist helpen bij het veroveren van marktaandeel in opkomende en de prepaid-markt. Naast een goedkopere iPhone werkt Apple volgens Katy Huberty ook aan de iPhone 5. Dit apparaat zou deze zomer nog in productie gaan en in het derde kwartaal van 2011 op de markt moeten verschijnen. Kijk voor meer informatie over de iPhone 5 in het iPhone 5: het laatste nieuws-artikel.

Tot slot wijst Katy Huberty in de notitie haar klanten op het feit dat Apple aan een TV werkt. Het analistenbureau voorspelt dat het toetreden van Apple in de TV-markt 19 miljard dollar aan extra jaarlijkse omzet kan opleveren.

Bron: Apple Insider

'Apple start productie iPhone 4S-onderdelen'

Toegevoegd op 21 juni 2011

Fabrikanten van iPhone-onderdelen hebben de eerste orders ontvangen voor de productie van iPhone 4S-onderdelen. Dit meldt het Jefferies in een brief aan haar klanten. De lancering staat volgens het investeringsbedrijf in september of oktober dit jaar op de planning. Dit meldt International Business Times.

Peter Misek, analist bij Jeffersies, zegt dit uit bronnen bij het Taiwanese Catcher Technologies te hebben vernomen. De analist voorspelt daarnaast dat het aantal iPhones dat wordt verkocht verder gaat toenemen. Dit zou worden veroorzaakt doordat de iPhone 4S relatief goedkoop verkocht zal worden. De iPhone 5 volgt in juni 2012, die de verkoopcijfers verder moet opdrijven. De kans dat de iPhone 5 in september wordt gelanceerd acht de analist laag in.

Misek meldt verder dat de iPhone 4S geen LTE-functionaliteiten krijgt. Het apparaat krijgt een aantal cosmetische veranderingen, betere camera's, een A5 dual-core processor en ondersteuning voor HSPA+. HSPA+ is een verbinding die een downloadsnelheid van 84Mbit/s en uploadsnelheid van 22Mbit/s mogelijk maakt.

Screenshots van iPhone 4S met groot scherm?

Toegevoegd op 16 juni 2011

9to5Mac heeft een aantal interessante screenshots binnengekregen van SpeechTrans Ultimate Powered By Nuance. Op een aantal screenshots van de app is een iPhone met een 4 inch-scherm te zien. Mogelijk gaat het om de iPhone 4s.

Het is onduidelijk van die 9to5Mac de afbeeldingen heeft ontvangen. Het is daarom ook niet te controleren of de afbeeldingen echt zijn. De auteur van het 9to5Mac-artikel merkt zelf op dat het mogelijk is dat iemand simpelweg een screenshot heeft vergroot en op een iPhone 4 heeft geplakt. Nuance is een bedrijf dat nauw samen werkt met Apple. SpeechTrans Ultimate Powered By Nuance is echter niet door Nuance, maar door een derde partij ontwikkeld. Het is daarom niet waarschijnlijk dat de maker van de app, SpeechTrans, kennis heeft over de grootte van het scherm van de volgende iPhone.

iOS 5 bevat verwijzing naar iPhone 4S

Toegevoegd op 10 juni 2011

In iOS 5 zijn aanwijzingen te vinden die mogelijk verwijzen naar de volgende iPhone. Dit claimen bronnen van [urlx=http://www.tuaw.com/2011/06/07/ios-5-hints-at-iphone-ipad-updates/]The Unofficial Apple Weblog. De bronnen hebben de nog niet vrijgegeven iOS 5 al kunnen onderzoeken. Mogelijk doelen de verwijzingen op de iPhone 4S.

iOS 5 bevat verwijzingen naar 'iPhone 4,1' en 'iPhone 4,2'. Dit zou verwijzen naar de volgende generatie iPhone, aangezien de iPhone 3G de eerste generatie iPhone was en dus werd aangeduid met iPhone 1. De cijfers van iPhones in iOS-bestanden lopen daarom niet gelijk met de namen die iPhones hebben.

Al langer gaan er geruchten dat de iPhone 5 een chip van Qualcomm krijgt waardoor het apparaat geschikt is voor zowel GSM- als CDMA-netwerken. Dit doet vermoeden dat de aanwijzingen in iOS 5 niet verwijzen naar de iPhone 5, maar naar de iPhone 4S.

Naast iPhone 5-verwijzingen bevatten de bestanden ook verwijzingen naar een nieuwe iPad. Het gaat hierbij om iPad 3,1 en iPad 3,2. Deze zouden verwijzen naar de iPad 3, de opvolger van de iPad 2. De twee verschillende modellen zijn hoogstwaarschijnlijk een WiFi- en 3G-model.

iPhone 4S komt eind juli

Toegevoegd op 31 mei 2011

De iPhone 4S verschijnt eind juli op de markt. De iPhone 5 wordt pas in 2012 geïntroduceerd. Dit zegt het Japanse Macotakara op basis van anonieme bronnen. De iPhone 4S gaat er grotendeels hetzelfde uitzien als de iPhone 4.

De iPhone 4S wordt voorzien van een Apple A5-processor. Daarnaast krijgt het apparaat ook een 8 megapixel camera en een geïntegreerde simkaart. Over de geïntegreerde simkaart gaan al langer geruchten. Door de simkaart in het toestel te integreren zouden toekomstige iPhones aanzienlijk dunner kunnen worden dan huidige modellen.

Helaas is er niet veel duidelijkheid over de bronnen van Macotakara. Het is hierdoor moeilijk om de betrouwbaarheid van de geruchten in te schatten. Volgende week organiseert Apple het WWDC, een evenement voor ontwikkelaars. Op dit evenement gaat Apple volgens geruchten iets bekend maken over de nieuwe iPhone. Het is onduidelijk of het bedrijf de iPhone 4S tijdens het WWDC ook gaat introduceren.

Komt Apple tijdens WWDC met iPhone 4s?

Toegevoegd op 27 mei 2011

Een groep Britse journalisten is door Apple uitgenodigd voor het Word Wide Developers Conference (WWDC). Het evenement wordt van 6 tot 10 juni in San Francisco georganiseerd. Dit melden ElectricPig en iPhoneclub.

De uitnodigingen komen onverwacht en doen de geruchten over de introductie van een nieuwe iPhone tijdens het evenement oplaaien. Ook het feit dat de groep journalisten die de uitnodiging heeft ontvangen relatief klein is draagt hier aan bij.

Mocht Apple inderdaad een iPhone gaan introduceren gaat het waarschijnlijk om de iPhone 4S en niet de iPhone 5. Dit aangezien de productie van dit apparaat volgens veel geruchten nog moet beginnen. Een tussenmodel in de vorm van de iPhone 4S lijkt hierdoor steeds meer voor de hand te liggen. Eerder lekte een interne memo uit van een partner van Verizon waaruit bleek dat er een witte iPhone 4 met 64GB geheugen in de maak is. Het kan natuurlijk zijn dat dit toestel in werkelijkheid de iPhone 4S is.

'Apple produceert minder iPhone 4's'

Toegevoegd op 19 mei 2011

Apple is de productie van de iPhone 4 aan het terugschroeven. Dit schrijft Digitimes. De lagere productie van de iPhone 4 kan wijzen op een snelle lancering van de iPhone 4S.

De productie van Apple is gedaald van 20 miljoen iPhone 4's naar 17,5 tot 18 miljoen iPhone 4's in het tweede kwartaal van 2011. Het bedrijf maakte hierbij 16 miljoen 3G-versies en 1,5 tot 2 miljoen CDMA-versies. Digitimes baseert deze cijfers op bronnen binnen Taiwanese leveranciers van iPhone-onderdelen.

Digitimes claimt daarnaast dat de iPhone 4 zal beschikken over een basebandchip met ondersteuning voor zowel GSM- als CDMA-netwerken. De chip die dit mogelijk moet maken wordt geleverd door Qualcomm. De camera aan de achterzijde van de iPhone wordt waarschijnlijk vervangen door een 8 megapixel model met OmniVision-technologie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000