Apple heeft gisteravond href="http://www.apple.com/ios/" target="_blank">iOS 4.2</a> uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. De versie blijkt gelijk te zijn aan <a href="http://macworld.nl/a/57128402/ios-4-2-1-gold-master-beschikbaar-voor-ontwikkelaars.html" target="_blank">iOS 4.2.1 Gold Master</a>, die vorige week aan ontwikkelaars beschikbaar werd gesteld. Het besturingssysteem bevat volgens Apple meer dan honderd verbeteringen of nieuwe functionaliteiten.

iOS 4.2 bevat een aantal nieuwe functies zoals multitasking, folders en Game Center. Daarnaast zijn ook AirPlay en AirPrint beschikbaar. Met AirPlay kun je vanaf de iPhone video's, muziek en afbeeldingen streamen naar apparaten die AirPlay ondersteunen zoals de Apple TV. AirPlay is ook te combineren met een AirPort Express, waardoor je muziek kan streamen naar een standaard stereo-installatie.

AirPrint is vanaf nu ook beschikbaar op de iPhone, iPod touch en iPad. Met AirPrint kun je vanaf de apparaten draadloos printen op printers die de technologie ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat de dienst beschikbaar is op de HP Photosmart, HP LaserJet Pro en HP Officejet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000