Google als zoekmachine (her)instellen

Microsoft wil erg graag dat u gebruikmaakt van hun zoekmachine Bing. Even niet opletten tijdens een installatie van sommige Microsoft-onderdelen en u zit aan de zoekmachine vast. Via een paar eenvoudige stappen kunt u dit herstellen, als u liever Google (of iets anders) als zoekmachine prefereert.

Stap 1

Start Internet Explorer en ga naar www.google.nl. Vul daar met hoofdletter de tekst TEST in en start met zoeken. Kopieer nu het adres uit de adresbalk.

© PXimport

Stap 2

Klik vervolgens op het pijltje naast de zoekmachine en kies Meer zoekmachines zoeken. Klik op de link Maak uw eigen zoekmachine.

© PXimport

Stap 3

Plak de url in het tekstvak en geef een naam (bijvoorbeeld Google NL) en klik op Zoekmachine installeren. Selecteer de optie Als standaard zoekmachine instellen en klik op Toevoegen. Voortaan kunt u via het zoekvenster weer met Google zoeken.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000