Geen Google Transit voor Nederland

In talloze Europese steden is het nu mogelijk om in Google Maps de dienstregeling van het openbaar vervoer te bekijken. Nederlandse steden schitteren door afwezigheid.

Google Transit werd maandag in Brussel gepresenteerd samen met het Belgische gemeentelijk vervoersbedrijf MIVB/STIB. Met de routes en dienstregelingen van het MIVB kan een reiziger een OV-route in Google Maps uitstippelen.

Meer volgt nog

De gemeentelijke dienstregeling is in grote steden in vrijwel alle West-Europese landen toegevoegd. Nederland ontbreekt echter geheel. Andere Europese steden volgen later, zegt Google. Het is niet bekend of en wanneer Nederlandse steden aan bod komen. Google biedt al sinds 2007 in tientallen grote Amerikaanse steden reisinformatie aan in Maps.

© PXimport

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000