Facebook liet app expres crashen

Facebook heeft bij een klein aantal gebruikers de app opzettelijk laten crashen, om te kunnen zien hoe de gedupeerden hierop zouden reageren. Het wilde op die manier onderzoeken of de getroffen gebruikers de app de rug zouden toekeren of niet.

Dat meldt techwebsite The Information. Uit het experiment, dat een aantal jaren geleden eenmalig werd uitgevoerd, bleek dat de aantrekkingskracht van Facebook heel groot is.

De mensen kwamen steeds weer terug, weet een ingewijde. Zelfs als de app urenlang niet werkte, werd de mobiele versie van de website gebruikt, in plaats van het helemaal niet gebruiken van Facebook.

Concurrentie met Google kan escaleren

De reden voor het experiment was het ontwikkelen van een strategie voor het geval dat de concurrentie met Google escaleert. Het machtigste wapen van het techbedrijf is de mogelijkheid om de Facebook-app uit de Google Play Store te verwijderen. Facebook werkt aan een mogelijkheid om de app voor Android-gebruikers buiten de Play Store om aan te bieden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000