Beveiligingsprobleem FaceTime-beta opgelost

Het href="http://macworld.nl/a/43286092/wachtwoorden-facetime-eenvoudig-te-stelen.html">beveiligingsprobleem</a> in de <a href="http://www.apple.com/nl/mac/facetime/">beta van FaceTime voor de Mac</a> is verholpen. De Mac-variant van de videochatapplicatie heeft een update gekregen van Apple. Door het probleem kon eenvoudig informatie worden verzameld over het Apple ID en het wachtwoord vervolgens worden gewijzigd.

Één van de problemen was dat het invulscherm voor het wachtwoord niet werd geleegd nadat je FaceTime had afgesloten. Hierdoor kon de gebruiker die na jou gebruik maakte van de computer inloggen op jouw Apple ID. Hier kon vervolgens allerlei informatie worden gevonden, zoals geboorteplaats, geboortedatum, de geheime vraag en het antwoord op deze vraag. Met deze informatie kan het wachtwoord van het Apple ID worden gewijzigd. Het probleem is volgens Apple nu opgelost, waardoor de FaceTime beta weer veilig te gebruiken is. Zo is het nu niet meer mogelijk informatie uit te lezen uit het account. Dit aangezien de pagina met deze informatie niet langer op te vragen is en je direct terug stuurt naar de FaceTime-applicatie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000