Apple versoepelt richtlijnen voor waterschade iPod's

Apple heeft haar medewerkers versoepelde richtlijnen gegeven voor het detecteren van waterschade bij iPod's. De medewerkers moeten nu na het ontdekken van een geactiveerde Liquid Contact Indicator, een label dat verkleurd zodra het apparaat in aanraking komt met water, op zoek gaan naar extra aanwijzing dat het apparaat inderdaad met water in aanraking is geweest. Dit blijkt uit een interne mededeling van Apple die href="http://www.bgr.com/2010/11/09/apple-amends-internal-ipod-water-damage-policy/" target="blank_">Boy Genius Report</a> in handen heeft gekregen.

De uiteindelijke beslissing of het apparaat wel of niet waterschade heeft opgelopen wordt genomen door een Apple Retail Store of AppleCare Repair Center. De regels die Apple voorheen hanteerde bij het behandelen van waterschade hebben tot onvrede geleid. iPhone- en iPod-eigenaren claimde dat hun apparaat niet met water in aanraking was geweest, terwijl de Liquid Contact Indicator aangaf dat dit wel het geval was. Hierdoor kregen consumenten het gevoel dat zij ten onrechte een rekening kregen voor het repareren van hun apparaat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000