'Apple maakte iPhone 3 doelbewust langzaam met iOS 4'

iPhone 3G en 3GS-eigenaren hebben een rechtzaak aangespannen tegen Apple. De gebruikers claimen dat iOS 4 hun telefoon dusdanig langzaam heeft gemaakt dat deze amper te gebruiken is. Daarnaast nemen de iPhone-eigenaren het Apple kwalijk dat er geen manier is om op legale wijze terug te gaan naar een eerdere iOS-versie. Dit meldt href="http://www.informationweek.com/news/hardware/virtual/showArticle.jhtml?articleID=228200262&cid=RSSfeed_IWK_All">Information Week</a>.

De aanklacht werd vorige week ingediend bij de Superiour Court in San Diego, Verenigde Staten. In de aanklacht staat dat Apple de iOS 4-update heeft gebruikt om iPhone 3-gebruikers te stimuleren de iPhone 4 aan te schaffen. Dit zou het bedrijf hebben gedaan door het toestel doelbewust langzaam te maken. Ook het ontbreken van een manier om terug te gaan naar een oudere firmware is volgens de aanklacht een aanwijzing dat Apple de toestellen doelbewust onbruikbaar wil maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000