Android-browsers zorgen voor hoofdpijn bij ontwikkelaars

© PXimport

Android-browsers zorgen voor hoofdpijn bij ontwikkelaars

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 juli 2014 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie

Het gebrek aan uniformiteit en compatibiliteit bij Android-browsers zorgt voor hoofdpijn bij webontwikkelaars. Niets lijkt gestandaardiseerd en zelfs uitgebreide testprotocollen lossen compatibiliteitsproblemen niet op.

Ontwikkelen voor het web was vroeger al lastig genoeg met meerdere IE-versies en opkomende nieuwe browsers, maar de laatste jaren is het een herculestaak geworden. Webontwikkelaar Niels Leenheer heeft onderstaande slideshow in elkaar gezet om het probleem met Android-fragmentatie voor webapp-ontwikkelaars duidelijk te maken.

"Ik test mijn apps op ongeveer 30 verschillende Android-toestellen voor ik ze uitbreng en het is voorgekomen dat ik een probleem dat een bepaalde smartphone had heb moeten accepteren als iets wat niet opgelost gaat worden", schrijft Leenheer. "Simpelweg omdat de oplossing problemen geeft op een ander toestel. En de oplossing daarvoor op een andere. En weer een andere."

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000