6 weetjes over Apple Pay in Nederland

© PXimport

6 weetjes over Apple Pay in Nederland

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 juni 2019 - 13:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Apple Pay naar Nederland zou komen. ING kondigde als eerste bank in Nederland aan dat het de betaaloptie van Apple gaat ondersteunen. Wij praten je even bij.

Apple Pay is de mobiele betalingsdienst van Apple, waarmee gebruikers betalingen kunnen doen met hun Apple-apparaat dat is gekoppeld aan een credit- of debetkaart. Je hoeft dan in principe geen portemonnee meer bij je te dragen. Klanten van ING kunnen direct aan de slag met Apple Pay.

1. Deze apps werken met Apple Pay

In honderdduizenden winkels kun je inmiddels met Apple Pay betalen. Denk in Nederland aan de Burger King, Decathlon, Coolblue en ALDI. Ook ondersteunen steeds meer apps deze betaalwijze. Benieuwd welke dat zijn? Apple heeft er een paar voor je op een rijtje gezet. In de lijst vind je onder meer de apps van Adidas, BCC, Booking.com en Deliveroo.

2. Beperkingen

Apple Pay is handig, maar niet als je grote bedragen wilt doen. Mede vanwege veiligheidsoverwegingen kun je per dag niet meer uitgeven dan 2.500 euro. Ben je onder de achttien jaar dan is het maximumbedrag 250 euro.

3. Kosten

Apple heeft bepaald dat de kosten die nodig zijn voor een transactie met Apple Pay niet doorberekend mogen worden aan klanten. Zou dit wel gebeuren, dan wordt de dienst een stuk minder aantrekkelijk, zo beredeneert het bedrijf achter de iPhone en iPad. En dus rekent ING geen extra kosten voor het gebruiken van de betaaldienst. Ook als je in de winkel staat zijn er geen extra kosten.

4. Alleen betaalpassen

Alleen de betaalpassen van ING zijn geschikt om Apple Pay in te stellen, namelijk de bekende Maestro-pas en de nieuwe V-Pay-pas van Visa. Dit betekent dat creditcards op dit moment niet worden ondersteund. Ook kun je geen zakelijke rekeningen koppelen aan Apple Pay.

Je kunt per IBAN-nummer een pas activeren en daarnaast kun je afhankelijk van het type toestel dat je hebt twaalf verschillende betaalkaarten activeren.

5. Dit heb je nodig

Voordat je aan de slag kunt, heb je in principe drie dingen nodig. Allereerst een Apple-apparaat: dit kan een iPhone SE, 6 of hoger zijn of een Apple Watch of iPad. Verder heb je de Mobiel Bankieren app van ING nodig en een Apple ID die bij iCloud is ingelogd op het toestel waar je Apple Pay op wilt activeren.

Vervolgens kun je Apple Pay selecteren bij de instellingen van je Mobiel Bankieren-app.

6. Andere banken

Vooralsnog kun je enkel als klant van ING gebruikmaken van Apple Pay. Dit heeft grotendeels te maken met de transactiekosten die de bank voor eigen rekening moet nemen. Veel banken lijken het nog niet de moeite waard te vinden om zelf deze kosten op zich te nemen in ruil voor het aanbieden van Apple Pay aan klanten.

Er is nog één optie, via Bunq, maar daarvoor moet je wel wat moeite doen en Apple werkt het actief tegen. Enkel via een omweg is het mogelijk om te betalen met Apple Pay en bovendien moet je hier ook nog eens 7,99 euro per maand voor betalen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000