3 budget-smartphones van Wolfgang getest

© PXimport

3 budget-smartphones van Wolfgang getest

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 juni 2013 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Redactie Computer!Totaal

Aldi flikt het met enige regelmaat, spotgoedkope gadgets aanbieden die ook nog eens verrassend goed in elkaar steken. In onderstaand overzicht bespreken we de beste Wolfgang-smartphones die we op de redactie voorbij hebben zien komen.

Wolfgang AT-AS45IPS

Qua design is de AS45IPS maar weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de Wolfgang SE. Gelukkig is daar weinig mis mee, de smartphone ziet er gewoon strak en simpel uit. Door zijn ronde hoeken, prima dikte (11 millimeter) en 160 gram ligt de telefoon ook prima in de hand. Daarnaast is het toestel ook redelijk compact, ondanks het grote 4,5 inch-scherm.

Met de AT-AS45IPS bracht Aldi dit jaar een van de meest complete smartphones binnen zijn prijsklasse op de markt. Qua uiterlijk lijkt hij dan misschien veel op zijn voorganger, door het sterk verbeterde beeldscherm, de snelle dualcore-processor en het Android 4.1-besturingssysteem voelt het toestel in alles nieuw en beter aan. Daarbij is de dual sim-mogelijkheid ook een grote plus. Het is jammer dat de covers niet al te degelijk bevestigd zijn en dat de belkwaliteit wat te wensen overlaat, maar dat neemt niet weg dat het lastig zal zijn om voor 230 euro een betere Android-smartphone te vinden.

Klik hier voor de complete Wolfgang AT-AS45IPS review!

© PXimport

Wolfgang AT-AS45IPS

Prijs €229,-

Besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean)

Eigenschappen 131 x 67 x 10,8 mm, 160 gram

Pluspunten

Prijs

Beeldscherm

Kale Android

Veel geheugen

Camera

Minpunten

Covers en aan-/uitknop fragile

Belkwaliteit

SCORE: 8/10

Wolfgang AT-AS40SE

De AT-AS40SE is een van de goedkoopste Wolfgang-mobieltjes die we onder handen hebben genomen. De smartphone draait op Android 4.0 en kost slechts 119 euro. De telefoon heeft qua uiterlijk wat weg van de iPhone 3 van Apple, waarbij de achterkant van glad zwart plastic is, waar je werkelijk iedere vingerafdruk op ziet zitten.

Het toestel draait op een zo goed als kale versie van Android 4.0 en beschikt over een 1Ghz dualcore-processor. Dit is genoeg om het toestel lekker soepel te laten lopen. Zeker in deze prijsklasse is dit echt een toptoestel als het gaat om de snelheid. Zelfs vergeleken met zijn grote broer, de AS45IPS, loopt hij nog goed mee.

Voor slechts 119 euro heb je qua prestaties een toptoestel in handen dat eenvoudig mee komt met smartphones uit een duurder segment. Van binnen is het echt een topper. Helaas merk je wel dat Wolfgang ergens op moest bezuinigen. Dit zie je vooral terug in het beeldscherm en in de aansluiting van je headset. Als je niet van plan bent je telefoon als mp3-speler te gebruiken en je genoegen kunt nemen met een beeldscherm dat nogal te wensen over laat, dan is de AT-AS40SE een hele goede keuze.

Klik hier voor de complete Wolfgang AT-AS40SE review!

© PXimport

Wolfgang AT-AS40SE

Prijs €119,-

Besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Eigenschappen 124 x 64 x 11 mm, 140 gram

Pluspunten

Prijs

Kale Android

Prestaties

Minpunten

Beeldkwaliteit

Ingang voor de koptelefoon

SCORE: 7/10

Wolfgang AT-AS53N

Met zijn gigantische 5,3 inch-beeldscherm, Android 4.1 en de meegeleverde stylus, lijkt de Wolfgang AT-AS53N zich in het directe vaarwater van Samsung’s succesvolle Galaxy Note-toestellen te gaan begeven. Oke, deze ´phablet´ van Aldi kan zich dan misschien niet meten met de topmodellen van Samsung, wel gooit de supermarkt hiermee een zeer betaalbaar alternatief in de verkoop.

Net als eerdere mobieltjes met het (foeilelijke) Wolfgang-logo, is ook deze AT-AS53N weer afkomstig van fabrikant Ambiance Technology. In tegenstelling tot veel andere ‘Made in China’-apparaten, voelt de smartphone bijzonder degelijk aan. Het achterkantje is daarbij eenvoudig te verwijderen, waardoor je de batterij kunt verwisselen en een totaal van twee simkaarten kunt plaatsen.

De 8 megapixel-sensor op deze Wolfgang maakt prima foto’s. De kleuren zijn realistisch, de beelden scherp en ook bij weinig omgevingslicht zijn de kiekjes nog prima te behappen. Daarbij is er een speciale foto-app (HiCamera) aanwezig, die enkele leuke functies met zich meebrengt. Qua prestaties kan de AT-AS53N misschien niet opboksen tegen phablets als de Galaxy Note II of de Xperia Z, maar voor amper 280 euro heb je wel een van de beste toestellen binnen zijn prijsklasse te pakken.

Klik hier voor de complete Wolfgang AT-AS53N review!

© PXimport

Wolfgang AT-AS53N

Prijs €279,-

Besturingssysteem Android 4.1

Eigenschappen 152 x 79,5 x 10,3 mm, 199 gram

Pluspunten

Uitstekende camera

Vrijwel kale Android

Dualsim

Prijs

Minpunten

Lage schermresolutie

Haperende helderheid

SCORE: 8/10

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000