Zo kun je energie besparen met Philips LED

Zo kun je energie besparen met Philips LED

Wonen

Geplaatst: 24 november 2022 - 09:03

Partnerredactie

Het is herfst, de energiekosten rijzen de pan uit en de boodschappen in de supermarkt worden ook steeds duurder. Hoog tijd dus om geld te besparen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Zo’n warmtepomp of een set zonnepanelen plaats je natuurlijk niet zomaar en vraagt om een grote investering. Gelukkig zijn er ook minder ingrijpende manieren waarop je op een snelle manier op de kleintjes kunt letten, bijvoorbeeld met LED-lampen van Philips.

In samenwerking met Philips LED.

In de herfst en winter is je energieverbruik natuurlijk een stuk hoger dan als het mooi weer is. Dat komt deels door de verwarming, maar we zien verlichting nog te veel over het hoofd als we energie willen besparen. En dat terwijl je lampen behoorlijke energievreters zijn. Vooral gloei- en halogeenlampen verbruiken veel energie. Door deze te vervangen bespaar je tot 30 euro per lamp per jaar.

LED-lampen

Het alternatief? LED-lampen. LED-lampen zijn een stuk zuiniger dan de gloeilampen of halogeenverlichting die we voorheen gebruikten. Je bespaart tot wel 90% energie als je je oudere lampen omwisselt voor een LED-lamp. Dat komt doordat er bij oudere verlichting veel energie verloren gaat in de vorm van warmte: we kennen allemaal de gloeiend hete gloeilamp. Dat kost veel extra energie, en daar heb je met LED-lampen geen last van. Sterker nog: zelfs als je gloei- of halogeenlamp op dit moment nog werkt, is het goedkoper om ‘m te vervangen!


Een groot voordeel van LED-verlichting is dat je kunt kiezen voor verschillende temperaturen licht. Warmwit licht geeft een fijne, zachte sfeer in je woon- of slaapkamer. Zo creëer je precies de sfeer die een oude gloeilamp biedt, maar dan zonder de nadelen. Voor de keuken of werkkamer kun je een koeler licht gebruiken. Dat is energieker en heeft een meer blauwe tint wat je kan helpen bij het focussen. Of je nu kiest voor functioneel blauwwit licht of sfeervol warmwit licht, met Philips LED heb je alle keuze.

Bespaar geld

Wist je dat een gemiddeld huishouden wel veertig lichtpunten heeft? Al die veertig punten staan op bepaalde tijden aan: in de woonkamer en slaapkamers, maar ook in de keuken, badkamer, op de gang, en misschien zelfs in de schuur of op zolder. Al die lampen gebruiken energie. In vergelijking met gloei- halogeenlampen kun je met LED-verlichting in één jaar tot wel 30 euro per lamp besparen. Met 40 lampen in je huis, kan dat dus meer dan 1000 euro per jaar zijn!

Kies bijvoorbeeld voor de GU10 Philips LED Lamp. Dit is een spotje, waarmee je mooi warmwit licht creëert. De spots gaan tot wel 10 keer langer mee dan traditionele lampen. Als je graag gebruikmaakt van spot-verlichting, zijn dit de perfecte lampen voor jou.

Welke lampen heb ik?

Welke lampen je hebt, kun je zien door er even goed naar te kijken en er voorzichtig aan te voelen. Zowel gloeilampen als halogeenlampen hebben een gloeidraad in de lamp zitten, die je met het blote oog kunt zien als de lamp aan staat. Halogeenverlichting wordt bijna niet meer verkocht en ook gloeilampen mogen niet meer worden gefabriceerd, maar het kan goed zijn dat je ze nog in huis hebt. Weet je het niet zeker? Voel dan aan de lamp en het glas eromheen. Zowel gloeilampen als halogeenlampen worden erg warm, omdat ze gebruikmaken van een gloeidraad – en dat is ook precies waarom ze een stuk minder zuinig zijn dan LED.

Wil je écht energiezuinig te werk gaan? Dan is de E27 Philips Ultra Efficient LED lamp van 2.3 watt de perfecte oplossing. Dit is de meest zuinige LED-lamp die Philips ooit heeft gemaakt. Bij normaal gebruik kan hij tot wel 50 jaar meegaan! De Ultra Efficient lampen zijn nog eens 60% zuiniger dan een gemiddelde LED-lamp van Philips. Je bespaart dus niet alleen op je energierekening, maar door de lange levensduur hoef je ook pas over een halve eeuw weer een nieuwe te kopen. De Philips Ultra Efficient LED-lampen zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met een vergelijkbaar gloeilampwattage van 40 en 60 watt, maar dan dus veel zuiniger! Ze bieden tot wel 210 lumen per Watt, veel meer dan de traditionele gloeilamp. Je kunt kiezen tussen warmwit en koelwit licht, precies wat je nodig hebt in je huis.

Het voordeel van LED-lampen van Philips

Het tijdperk van gloeilampen en halogeenverlichting komt ten einde. De energietransitie is in volle gang, en de klimaatdoelen zijn duidelijk. Daar kun je zelf ook aan bijdragen. Een van de manieren waarop dat kan is door je oude verlichting te vervangen door LED-verlichting. LED-verlichting verbruikt niet alleen minder energie, je merkt het ook meteen in je portemonnee. LED-lampen zijn tot wel 90% zuiniger dan oude gloeilampen – best fijn met de energieprijzen van tegenwoordig.

Je eigen lampen vervangen door LED-lampen is dus een goed idee. Met de lampen van Philips bespaar je energie én geld, en bovendien is het beter voor het milieu. Heb je veel spotjes in huis? Kies dan voor de GU10 witte LED-lamp. Gebruik je liever de draaifitting? Dan is de E27 LED lamp een slimme keuze. Wil je helemaal zuinig gaan? Dan is er de E27 Ultra Efficient, die tot wel 60% minder energie verbruikt dan de gemiddelde Philips LED-lamp. Goed voor de planeet, en goed voor je portemonnee.

Energiezuinig lichtplan maken?

Philips LED geeft tips!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000