Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers met wifi
Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een warmtepompdroger die je met een app kunt bedienen? Vandaag hebben we vijf producten voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Samsung DV90BB5245ABS2
Je kunt deze luxe warmtepompdroger met jouw wifi-netwerk verbinden en zo in de SmartThings-app de status volgen. Je ontvangt op je smartphone dan bijvoorbeeld een pushbericht zodra het wasgoed droog is. Daarnaast vraag je ook onderhoudstips op, zodat je de Samsung DV90BB5245ABS2 in perfecte conditie kunt houden. Een ander pluspunt is het nogal lage energieverbruik. Volgens het Europese A+++-label verbruikt dit apparaat op jaarbasis slechts 192 kilowattuur stroom. Met een opgegeven geluidsniveau van 64 decibel is de DV90BB5245ABS2 ook nog eens relatief stil. Gunstig voor wie de wasdroger in de buurt van een slaapkamer wil neerzetten.
De ruime trommel biedt plek aan negen kilo kleding. Dit product leent zich dan ook prima voor meerpersoonshuishoudens. Op het minimalistische bedieningspaneel zijn alle gangbare droogprogramma’s beschikbaar. Verder heeft deze wasdroger een hygiënische droogcyclus die volgens Samsung nagenoeg alle bacteriën verwijdert. Past de hier besproken zwartgekleurde uitvoering niet zo goed in je interieur? Je kunt deze warmtepompdroger ook in een witte behuizing kopen. Meerdere Kieskeurig.nl-bezoekers zijn overigens erg tevreden over dit product, want ze geven deze warmtepompdroger een gemiddelde beoordeling van een 9.
LG RH80V9AV4N
Zoek je een slimme warmtepompdroger met lage energiekosten, dan is de LG RH80V9AV4N een perfecte kandidaat. Volgens de specificaties bedraagt het geschatte jaarlijkse stroomverbruik maar 176 kilowattuur. Dit witgoedproduct is dan ook gecertificeerd met een A+++-energielabel. De trommel heeft een maximale capaciteit van acht kilo. Stop je hem vol met kleding, dan duurt de droogcyclus ongeveer drie uur. Als je een kledingstuk sneller nodig hebt, start je eventueel een snelle cyclus van een halfuur.
Een prettige eigenschap is het lage geluidsniveau van 62 decibel. Positioneer de RH80V9AV4N dan ook gerust in de buurt van een slaapkamer of thuiskantoor. Komt de draairichting van de deur slecht uit? Geen zorgen, want deze deur is omkeerbaar. Volg hiervoor de instructies in de handleiding. Een ander voordeel is de automatische reinigingsfunctie. Het apparaat spoelt de aanwezige condensor op eigen initiatief regelmatig schoon. Dat scheelt weer onderhoudstijd! Tot slot is deze warmtepompdroger compatibel met de LG ThinQ-app. Hiermee pas je naar eigen inzicht de droogcyclus aan en download je desgewenst nieuwe droogprogramma’s.
Haier HD90-A3959EDF
De onlangs verschenen Haier HD90-A3959EDF heeft aantrekkelijke eigenschappen voor een goede prijs. Zo kun je in de eerste plaats veel kleding in de trommel kwijt, namelijk negen kilo. Verder heeft deze droger een A+++-energielabel. Ga op jaarbasis uit van een stroomverbruik van ongeveer 193 kilowattuur. Vanwege een bescheiden geluidsniveau van 64 decibel ervaren gezinsleden weinig hinder van deze warmtepompdroger. Hierdoor kun je hem ook ’s nachts aanzetten.
Je stuurt deze wasdroger optioneel aan met je smartphone. Installeer hiervoor de hOn-app vanuit Google Play of de App Store. Door pushberichten merk je direct wanneer de was droog is. Voor de bediening heeft deze warmtedroger een uitgebreid aanraakpaneel. Kies hierop een passend programma om textiel te drogen, zoals Katoen, Wol, Synthetisch, Dons of Handdoeken. Je kunt als alternatief met de app het label van een kledingstuk ‘scannen’, waarna de warmtepompdroger automatisch het juiste droogprogramma activeert. Via de timerfunctie stel je de start van de droogcyclus eventueel uit.
Bosch WQB246C9NL
Met een gemiddelde beoordeling van een 8,8 valt deze Bosch-wasdroger bij verschillende Kieskeurig.nl-bezoekers goed in de smaak. Begrijpelijk, want de WQB246C9NL heeft veel pluspunten. Allereerst is het geschatte jaarlijkse stroomverbruik van 174 kilowattuur zeer laag. Zeker wanneer je bedenkt dat de trommel een ruim laadvermogen van negen kilo ondersteunt, is dit een van de zuinigste warmtepompdrogers op de markt. Het apparaat vereist verder nauwelijks onderhoud, want er is een zelfreinigende condensor geïntegreerd.
In plaats van een traditionele draaiknop heeft het bedieningspaneel aanraaktoetsen. Tik bijvoorbeeld op Overhemden, Fijne was, Katoen, Kreukherstellend, Handdoeken of Bedlinnen om de juiste droogcyclus te starten. Droog je regelmatig wasgoed tijdens de nachtelijke uren, dan komt de functie Stil drogen goed van pas. Het geluidsniveau bedraagt in dat geval slechts 58 decibel. Dat is extreem stil! Tot slot bedien je de WQB246C9NL vrijblijvend vanuit de Home Connect-app op een smartphone. Voeg via deze weg eventueel extra droogprogramma’s aan de warmtepompdroger toe.
Miele TEF775WP
Wil je een slimme warmtepompdroger met een lange verwachte levensduur kopen? Witgoedproducten van Miele hebben altijd een hoge bouwkwaliteit. Vergeleken met andere wasdrogers resulteert dit dan ook in een iets hogere vraagprijs. Gelukkig belooft het toegekende A+++-label een laag energieverbruik, zodat je weinig geld aan stroom kwijt bent. Ga ongeveer uit van 161 kilowattuur per jaar. Met een laadcapaciteit van acht kilo is dit een geschikte wasdroger voor huishoudens tot zo’n drie à vier personen. Vergeleken met de andere besproken warmtepompdrogers maakt dit exemplaar wel meer geluid, namelijk 66 decibel.
Het simpele bedieningspaneel spreekt voor zich. Kies met de draaiknop een programma en selecteer daarna het gewenste droogniveau. Bij laatstgenoemde optie kies je tussen Strijkdroog, Kastdroog en Extra droog. Voor extra mogelijkheden verbind je deze warmtepompdroger met wifi. Gebruik vervolgens de Miele-app op je smartphone om het apparaat te bedienen. Lees hier verschillende meningen van Kieskeurig.nl-bezoekers.