Razer Stargazer-webcam bevat RealSense voor gezichtsherkenning

Ze worden telkens populairder, webcams met gezichtsherkenning. Uitermate geschikt om zonder wachtwoord in te loggen op Windows 10, met Windows Hello. Ook Razer brengt nu een webcam uit met die RealSense-technologie, de Razer Stargazer.

De webcam kan ook bewegingen detecteren, vergelijkbaar met Microsofts Kinect. Ook kan de Stargazer objecten scannen en er 3D-objecten van maken, die dan bijvoorbeeld weer af te drukken zijn met een 3D-printer.

Voor gamers die de webcam vooral gaan gebruiken om te streamen is er nog de innovatieve optie om achtergronden automatisch te laten verdwijnen, zonder dat daar een greenscreen voor nodig is. 

Frames en resolutie

Verder kan de camera video met een resolutie van 720p op 60 frames per seconde aan, of 1080p op 30 frames per seconde. De Stargazer lanceert in het tweede kwartaal van 2016 voor omgerekend 185 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000