Nikon kondigt actiecamera KeyMision360 aan

Nikon stapt ook in de markt voor actiecamera's, zo blijkt tijdens CES 2016. Het bedrijf kondigt daar de KeyMission 360 aan, die zoals de naam al doet vermoeden is verzonnen met virtual reality in het achterhoofd.

De kleine camera kan namelijk beelden in 360 graden schieten. Daarvoor zitten er lenzen aan de voor- en achterkant van het toestel. De beelden kunnen in niet minder dan 4K worden opgenomen.

Concurrentie

Verdere specificaties houdt Nikon nog even onder de pet, maar duidelijk is dat de concurrentie wordt aangegaan met GoPro. De KeyMission 360 is de eerste in een serie van nieuwe actiecamera's, aldus Nikon.

De actiecamera is tevens waterdicht (tot 30 meter diepte) en kan een val tot twee meter overleven. Een prijs en releasedatum zijn nog niet genoemd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000