De beste iPhone foto’s van het jaar

De beste iPhone foto’s van het jaar

Digitale camera

Geplaatst: 12 juni 2014 - 06:44

Aangepast: 20 september 2022 - 07:37

De camera’s op onze telefoons worden steeds beter, met grotere sensoren en meer megapixels. Kon je 10 jaar geleden nog makkelijk een foto maken waarop je moeder je nog niet eens kon herkennen, nu zijn de foto’s die je met je telefoon maakt bijna niet meer te onderscheiden van de foto’s die je met je camera schiet.

De beste iPhone foto’s van het jaar

Dat is een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor de iPhone 5S, omdat de camera betrouwbaar is en snelle foto’s schiet. Dit bewijzen de iPhone Photography Awards (IPPAWARDS), een fotowedstrijd voor foto’s die met een iOS toestel zijn genomen en bewerkt. Het bewerken mag alleen op de telefoon zelf worden gedaan: naderhand tweaken in Photoshop is niet toegestaan.

Zonder filter

De winnaar van de wedstrijd is Julio Lucas, die zijn foto nam op de Perito Moreno Gletsjer in Argentinië. Zijn geheim voor het nemen van mooie foto's? Ik gebruik over het algemeen niet zoveel filters, vertelt Lucas. Ik wil dat mijn foto’s een wat traditionelere vorm aannemen, dat ze het moment vastleggen om een verhaal te vertellen en dat je dit moment niet manipuleert door teveel filters te gebruiken. 

Alle foto's zijn afkomstig van de IPPAWARDS:

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000