IFA 2016: Predator 21X van Acer is gaming-monster

© CIDimport

IFA 2016: Predator 21X van Acer is gaming-monster

Spelcomputer & games

Geplaatst: 31 augustus 2016 - 09:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:14

Redactie

Notebooks worden telkens dunner en lichter. Maar met de Predator 21X gaat Acer een hele andere kant op: een 8 kilo-zwaar monster met zelfs een gebogen scherm. En dat is een primeur.

Lichte laptops mogen dan onderweg erg handig zijn, de Predator 21X heeft een heel ander doel. Je moet er serieus op kunnen gamen. Acer doet er dan ook alles aan om dat mogelijk te maken.

De notebook is uitgerust met de allernieuwste processoren van Intel (die nog niet eens uit zijn), twéé videokaarten die in tandem werken en als het snelste van dit moment gelden (de GTX 1080 van Nvidia) en er is tevens ruimte voor 64 GB werkgeheugen. Vijf ventilatoren moeten de boel koel houden. Je ziet ze zitten dankzij het glazen oppervlak.

Ogen vervangen muis

Interessant is daarnaast dat het scherm een nieuwe eye-tracking technologie bevat, waarmee je de camera in games kunt besturen door simpelweg rond te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld met je ogen aangeven waarop je wilt schieten in plaats van de muis te hoeven gebruiken. En als je ogen zich aanpassen aan een lichte of donkere omgeving, kan dit meteen ook in de weergave van het spel worden aangepast. Of dit beter of sneller werkt dan met een muis, valt nog te bezien.

Acer brengt de Predator 21X eind dit jaar uit, of begin 2017. Een prijs is nog niet bekend. Maar we verwachten gezien de specificaties dat 'ie niet goedkoop is...

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000