Spelontwikkelaar Blizzard, bekend van World of Warcraft, StarCraft en Diablo, heeft op zijn website laten weten dat er ingebroken is op de Noord-Amerikaanse servers van de online community Battle.net. Volgens Blizzard zijn er e-mailadressen en zwaar versleutelde wachtwoorden buit gemaakt, maar geen creditcardgegevens of andere gevoelige persoonlijke data.

Wie games van Blizzard wil spelen, moet lid worden van Battle.net. Via deze portal kunnen spelers hun spel activeren en online met anderen spelen. Wereldwijd maken miljoenen gamers gebruik van Battle.net, waardoor het extra zuur is dat er nu is ingebroken op de Noord-Amerikaanse servers. Slachtoffers van de kraak bevinden zich in de regionen Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost Azië.

Op de Blizzard-website maakt directeur Mike Morhaime excuses voor het gebeuren en raadt hij spelers die op de Noord-Amerikaanse servers spelen aan hun wachtwoord te veranderen. Ook is er een onderzoek naar de inbraak gestart en wordt er jacht gemaakt op de hackers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000