Windows- en BlackBerry-ondersteuning WhatsApp stopt

© CIDimport

Windows- en BlackBerry-ondersteuning WhatsApp stopt

Software

Geplaatst: 27 december 2017 - 07:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:24

Redactie

WhatsApp stopt op 31 december met de ondersteuning voor o.a. Windows Phone 8 en BlackBerry OS/BlackBerry 10. De chatapp blijft op die platformen wel werken.

Dat de ondersteuning dit jaar zou stoppen, was al langer bekend. Destijds leek het er op dat je WhatsApp op de verouderde besturingssystemen na het stoppen van de ondersteuning niet meer zou kunnen gebruiken, maar dat is niet het geval.

De functies zijn wel wat beperkter dan op bijvoorbeeld Android en iOS. Zo kun je geen nieuwe WhatsApp-accounts aanmaken of huidige accounts opnieuw verifiëren - bijvoorbeeld bij een schone installatie van je mobiel.

Upgraden

Ondersteuning stopt ook voor de Nokia S40-serie en Android-versies ouder dan (en inclusief) Android 2.3.7. WhatsApp raadt aan om te upgraden naar nieuwere besturingssystemen. Meestal betekent dat investeren in een nieuw toestel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000